Растението кориандър често се бърка с магданоз. Но всъщност може да се използва за подправяне, като гарнитура или дори като лекарство. Той се използва активно и в природната медицина като определено има защо. На първо място е ползата от семената на кориандъра. Те се използват основно за подправяне на месните и рибните ястия, също и за супа или сос.
Кориандър - вкусната подправка полезна за здравето
Според китайски лечители през пролетта и есента кориандър трябва да се хапва често, особено ако имаме проблеми със сърцето и повишено кръвно налягане. Това се дължи на факта, че тази подправка има антисептични свойства и е богата на витамини. Също така в нея се съдържат редица микроелементи като калций и магнезий, а те са много полезни за сърцето. Въпреки че помага за сърдечните проблеми, кориандърът не се препоръчва за хора, които имат проблеми с бъбреците.Завеща ни я билкарят Борис Николов: Тайната рецепта на Тодор Живков за здраво сърце и потентност…Известният петрички лечител и билкар Борис Николов отдавна не е между нас, но заветите и рецептите м…Mar 15 2017skafeto.com

Друга полза от кориандъра е, че действа стимулиращо на храносмилателния процес. Отразява се добре на черния ни дроб и червата. Също така кориандърът помага при артрит, високо кръвно налягане и при проблеми с червата.

Кориандърът, известен още като китайски магданоз, освежава и дъха ни – това се дължи на антимикробните му свойства. Натрошените семена на кориандъра имат лимонов вкус. Описват го също като топъл, орехов, пикантен или дори портокалов. Обикновено се сушат, но могат да се ядат и зелени.

Смлените семена от кориандър са важна съставка на кърито. Кориандърът е важна съставка и на някои колбаси (наденици) в Германия, Холандия и Южна Африка. Смята се, че кориандърът произхожда от областта на Средиземноморието и Югозападна Европа. Някои смятат, че използването му е започнало още около 5000 г.пр. н.е. и има доказателства за използването му от древните египтяни. Споменава се и в Библията.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Водещи кардиолози разбулиха голямата тайна – с тези процедури забравете за високото кръвно и опасността от сърдечен ударПринципът при медикаментозното лечение на високото кръвно налягане е да се предизвика разширяване на…Apr 5 2017skafeto.com


loading...