лечебна отвара

Болестите са част от живота ни, колкото и да ни е неприятно това. Разбира се, ако се грижим правилно за себе си и водим поздравословен начин на живот, шансът да се разболеем намалява, но никога не изчезва напълно. Затова и всеки от нас се стреми да намери по-щадящ и природен начин, по който да се бори с болежките, за да може организмът ни хем да е здрав, хем да не става медикаментозно зависим. Днес ще ви представим една лечебна отвара, която се приготвя само с две съставки и цери 100 болести.

Още от незапомнени времена хората мечтаят за универсално лекарство, което да помага при всякакви заболявания, предават от zdrave.to. За съжаление науката още не е открила тази панацея. Въпреки това има една отвара за 100 болежки, която се приготвя само с две съставки. Едната от тях е виното.

То отдавна е незаменим компонент в ежедневната диета на дълготрайните. И всичко това, защото тази напитка съдържа много полезни вещества, които влияят положително върху работата на стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система. Полезните свойства на чесъна също са известни отдавна. Този естествен антибиотик убива микробите и вирусите, подобрява кръвообращението и понижава холестерола.

Тинктурата от чесън върху червено вино е незаменим помощник за тези, които постоянно изпитват резки промени в кръвното налягане. Също така това лекарство перфектно укрепва имунната система, пречиства кръвта, има положителен ефект върху женската репродуктивна система. Днес ще споделим с вас уникална рецепта за тинктура от чесън, надяваме се, че ще ви бъде полезна.

Тинктура от чесън
СЪСТАВКИТЕ
12 скилидки чесън
1 литър червено вино

ПОДГОТОВКА
Нарежете всяка скилидка чесън на 4 части и ги поставете в стъклен буркан. Залейте скилидките чесън с вино и затворете буркана плътно с капак. Поставете буркана на тъмно хладно място за 2 седмици. Разклащайте буркана 2-3 пъти на ден. След 14 дни прецедете тинктурата и я изсипете в тъмна стъклена бутилка. Вземете лекарството по 1 чаена лъжичка 3 пъти на ден в продължение на 30 дни. След 6 месеца можете да повторите курса отново.

Тази тинктура е противопоказана при деца под 16 години, бременни, хора с гастрит, панкреатит, стомашна язва. Преди да приемете лекарството, не забравяйте да се консултирате с вашия лекар. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Важно в сезона на вирусите: Тази отвара лекува хрема и запушен нос само за една нощЕсенно-зимният период е времето на вирусните заболявания. Дори ако имате отличен имунитет, никой не …Dec 13 2018skafeto.comПрочут лекар: „Всички правим това, а то ни докарва най-страшните болести“Прочутият украински лекар проф. Виктор Досенко каза една проста истина, която обяснява повечето от б…Apr 2 2019skafeto.com

loading...