Бамята е била любимата храна на Клеопатра. Въпрос на вкусово предпочитание ли е било това или на егихенската царица са били известни лечебните свойства на този слузест зеленчук? Доказано е, че бамята поддържа кожата гладка и красива. Казват, че римският проконсул и генерал Марк Антоний се е влюбил в Клеопатра именно поради нейната изключително мека, гладка и ухайна кожа. Но бамята има още редица лечебни свойства и ние ще ги изредим тук. Тя е нискокалорична, богата на витамините А, В6 и С, на фолиевата киселина, съдържа рибофлавин, микроелемените калций и цинк, а също така и много фибри.Един малко известен у нас зеленчук, но с изумителни вкусови качества и несъмнено висок здравословен ефект!Ядете ли достатъчно здравословни храни? Едва ли. Особено ако броколите отсъстват от трапезата ви! Пр…Apr 5 2017skafeto.com

Това я определя като изключително полезен продукт да изчиства ефикасно черния дроб и стомашно-чревния тракт от отпадъци и всякакви токсини, които тровят организма пропорционално на времето на задържане в него.

Същевременно захранва пробиотиците, т.нар. „добри бактерии“. Регулира скоростта, с която захарите се абсорбират в червата и така – и нивото на кръвната захар. Неутрализира киселините, образуващи се в стомаха и покрива временно със защитна слуз стените му. Смазва и увеличава подвижността на ставите. Помага и при депресии. Както виждате – достатъчно широкоспектърен здравословен ефект, но затова трябва да я имате под някаква форма на трапезата си поне 3 пъти седмично! Но си струва нали?


loading...