Мазолите

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Мазолите могат да се получат вследствие на различни дейности. Често пъти ние самите сме си виновни за появата им, ако не съобразим какви обувки да носим, например. Факт е, че това е един много досаден и болезнен проблем, който може да ни вгорчи живота за времето, в което страдаме от него. На всеки от нас му се е случвало да получи мазол и просто да се примири, че следващите няколко дни ще прекара в болка и неразположение. Но се оказва, че има няколко лесни начина, чрез които бързо и лесно да се отървем от досадните мазоли веднъж-завинаги. Ето какво точно трябва да направим.

Първият метод включва сода. Това, което трябва да направим е да сложим една супена лъжица сода в купа и към нея да добавим лимонов сок и вода, докато получим паста. След това нанасяме от пастата върху мазола. След това увиваме с бинт и оставяме превръзката за през нощта. Содата ще отстрани мъртвата кожа и така ще ни помогне да премахнем мазола.

Вторият метод е с лимон. Това, което трябва да направим, е да сложим 2 пъпки карамфил в 1 супена лъжица лимонов сок и да оставим съставките да престоят за петнайсетина минути. След това махаме карамфила и втриваме сока на проблемните места няколко пъти дневно.Лесна домашна рецепта само от 2 съставки за груби ръце и напукани петиС напредването на годините кожата загрубява, а проблемите, които този процес ни създава, не са един …Feb 22 2017skafeto.com

Третият метод включва чесън. Чесънът е много полезен, защото има антибактериални свойства, които ще помогнат на организма ни да се справи с мазолите. Това, което трябва да направим, е да вземем няколко скилидки чесън, да ги почистим и да ги счукаме или пресоваме. Към чесъна прибавяме малко сол и разбъркваме получената паста. След това я слагаме върху мазола и покриваме с лепенка. Оставяме лепенката за три дни, след което я махаме и мазолът ще падне с нея.

Последният трик срещу мазолите включва ябълков оцет. Взимаме 1 супена лъжица оцет и го разреждаме с вода в съотношение 1:3. След това с памук намазваме проблемното място и правим превръзка с марля или бинт. Оставяме за през нощта, а за да има ефект е добре да повторим процедурата за 2-3 дни. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Брадавиците са бич! Един тампон с тази смес ги премахва завинагиБрадавиците представляват кожна тъкан, която се появява вследствие на няколко различни фактора. Обик…Oct 28 2017skafeto.com


loading...