медици от Харвард

Понижаването на кръвното налягане се счита за невъзможно, ако не ползваме традиционни медикаменти. Истината е обаче, че има и редица природни продукти, които могат да ни помогнат да държим тези стойности в норма. Медици от Харвард откриха поредния продукт, който може да ни помогне в борбата с високото кръвно налягане, при това съвсем лесно и бързо.

За да се понижи кръвното налягане, има няколко начина, освен лекарствата. Добър ефект имат правилното хранене и физически упражнения, пишат от zdrave.to. Според медици от Harvard Health диета, богата на калий, намалява кръвното налягане, неутрализирайки отрицателните ефекти на солта, която задържа течности в организма. Калият премахва излишната вода от бъбреците, възстановявайки натриевия баланс.

Един от най-добрите източници на калий е кокосовата вода. Тя съдържа 600 милиграма микроелементи в 240 милилитра и може значително да намали систолното кръвно налягане. Специалистите припомнят, че редовните упражнения помагат за укрепване на сърдечния мускул, който може да изпомпва повече кръв с по-малко усилия. По-рано беше съобщено, че проблемите с налягането могат да свидетелстват за съществуващо вече заболяване. Например за висок холестерол, диабет, заболявания на щитовидната жлеза, бъбречни заболявания.

Освен всичко друго, рискът от развитие на хипертония е свързан с начина на живот. Това са лошите навици (тютюнопушене, алкохол), твърде солени храни, липса на физическа активност и други фактори. Хипертонията днес засяга 20-30% от възрастното население на планетата, а с възрастта процентът на заболяванията се увеличава. Според лекарите, след 30-годишна възраст тя вече се среща при всеки втори човек. Лекарите подчертават, че постоянната хипертония, дори и да е незначителна, бавно, но сигурно нарушава работата на почти всички системи на тялото.

Свойствата на кръвоносните съдове се променят и, следователно, страда кръвоснабдяването на всички органи. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Вижте още:Изпитаната рецепта за високо кръвно на професор Христо МермерскиВисокото кръвно налягане е един от най-тежките бичове за съвременния човек. Всяка година проблемът с…Oct 31 2017skafeto.comД-р Камен Каменов посочи как алтернативната медицина помага при пациенти с високо кръвноД-р Камен Каменов е лекар с придобити две специалности: вътрешни болести и кардиология. За постигане…Sep 21 2018skafeto.com

loading...