От край време се знае, че някои растения крият в себе си неподозирани ползи за нашето здраве. Всички знам как ако се разболеем, първо се сещаме да си направим чай от някоя билка. Проблем обаче настъпва, ако не знаем кое растение е лековито и кое не. Така например докато се разхождате сред природата може да подминете някоя билка, която да ви спести проблемите с гъбичките, цистита и проблемите с очите и то за нула време. Освен това ще ви спести пари за скъпи и съмнителни лекарства. Запознайте се с живовляка. Много хора смятат, че той е само бурен. Всъщност обаче това растение е уникално и е хубаво да го имате под ръка. С помощта на природното средство се провежда забележително лечение на диабет, цистит, разширени вени, диспепсия, астма, бронхит, кашлица, гастрит и язва на стомаха. Билката се справя с очни проблеми, гъбички по ноктите, колит, циреи и проблеми с простатата. Толкова много болести, които могат да останат в миналото, ако намерите живовляк и го използвате правилно.Вода газим, жадни ходим: Тази билка е „здравословното чудо“ на България. Помага за десетки болестиДосущ като в известната поговорка „Вода гази, жаден ходи“, българите често обичаме да се оплакваме, …Feb 8 2018skafeto.com

Предлагаме ви няколко рецепти с живовляк, които ще ви помогнат:
При очни болести: приготвя се пресен сок от билката, който се прилага единствено външно. Той облекчава болки и сърбеж при очни болести. Бихте могли и да наложите върху очите си лист от полезното растение.
При проблеми с венците: тази рецепта е действена при пародонтит, пародонтоза и гингивит. Прави се гаргара с отвара от билката живовляк. Тя оказва добро въздействие при изброените заболявания на венците, изразяващи се във възпаление и кървене. За нула време с помощта на отварата кървенето на венците ще спре. Към лечебната отвара може да добавите и една щипка сода, за да окаже по-силен антисептичен ефект.
При цистит: заболяването поражда сериозен дискомфорт, затова трябва да се лекува бързо. За да си помогнете без лекарства, може да опитате с отвара от живовляк. Приемайте я до отшумяване на признаците на цистит.
При гъбички по краката: вземете прясно счукани лист. Те се налагат директно върху засегнатите участъци с гъбички. Процедурата се прави всяка вечер в продължение на 10 дни. Тази рецепта е идеална не само за отстраняване на гъбички на краката, но и в областта на слабините.
При лениви черва: прочутата билка има удивителен ефект при лениви черва. Сокът стимулира чревната дейност. Лечението в този случай е действено при поява на газове и запек. Употребяват се и семената от живовляк, но смлени във вид на брашно. За максимален ефект се взимат 30 минути преди хранене. За дневна доза са определени 4 грама, които се разпределят на няколко отделни приема от по един грам.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел, винаги се консултирайте със своя личен лекар!Кажете сбогом на убиеца холестерол с тази лесна и вкусна напитка: Само изстискайте 3 лимона и добавете тази билкаНе е тайна, че сърдечно-съдовите заболявания са един от най-големите здравословни проблеми на нашето…Jan 10 2018skafeto.com


loading...