псориазис

Псориазисът е хронично заболяване, което трудно се поддава на лечение и обикновено се влошава с възрастта. Много са факторите, които могат да отключат заболяването, или да го обострят. Най-често това са някои хранителни продукти, стресови ситуации, рязка промяна на времето, пише zdrave.to.

С търпение и настойчивост ще успеете да спрете прогресирането на тази упорита болест. Ако искате да излекувате псориазиса с помощта на натурални средства, трябва да вземете предвид всички фактори, които могат да предизвикат неговото появяване. Както при всеки друг здравословен проблем, много са важни балансираното хранене и вътрешната ви уравновесеност, т.е. здрава нервна система.Съкровените тайни рецепти на руската народна медицинаМоже да ни се струва странно, че руснаците лекуват главоболието с моркови или гъбичките по краката с…Jun 5 2019skafeto.com

Освен това е необходимо да избягвате вредните навици, като алкохол и тютюнопушене. И не на последно място са редовните тренировки.

Здравословното хранене е един от основните моменти. Нужно е да подобрите както своите навици в начина на хранене, така и качеството на употребяваните продукти. Само така ще съумеете да преустановите обострянията на болестта.

• Увеличете употребата на натурални продукти – плодове, зеленчуци, бобови храни, ядки.

• Избягвайте употребата на рафинирано брашно и изделията от него.

• Заместете бялата захар с натурални подсладители – стевия, кокос, мед и т.н.

• Избягвайте употребата на млечни продукти.

Нервното напрежение, стресът, нервните разстройства, повишеното безпокойство – те също могат да причинят възникването и обострянето на псориазиса. Те могат да предизвикат т.нар. “изострени” пристъпи на възпаление и сърбеж. По тази причина е много важно да се погрижите за здравето на нервната си система. За целта:

• Изпълнявайте физически упражнения 2 или 3 пъти седмично.

• Осигурете си качествен нощен сън в тиха, нормална обстановка.

• Можете да опитате терапия с капките на Бах – те действат много фино и нежно и няма да усетите как ще заспивате по-лесно и как постепенно ще спада и напрежението.

• При необходимост можете да приемате успокояващи и отпускащи билкови настойки – маточина, липов цвят.С този метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио ще забравите за всякакви болки в ставите!Кое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата изк…Jul 6 2017skafeto.com


loading...