шум в ушите
Снимка: Kathryn Archibald/pexels

Писък, звънтене, бучене в ушите – много хора страдат от тази истинска напаст и често се питат с безпокойство каква точно е причината. Нека бъдат спокойни – тинитусът, тоест шум в ушите, не е самостоятелно заболяване, а симптом. Много е важно, когато се усети, веднага да се посети специалист по УНГ.

Срещу самия шум обаче може да си помогнем и сами с помощта на природни средства. При това по няколко начина. За първата рецепта ви трябват по една супена лъжица сухи листа от мента и салвия.

Залейте билките с вряла вода и ги оставете под капак за половин час да се запарят добре. Запарката се прецежда и се изпива в рамките на деня, разделена на 3-4 части. Рецептата се изпълнява всеки ден, докато дразнещият шум в ушите затихне и престане.Ушите ни дават изключително точни сигнали за здравословното ни състояние – не игнорирайте тези 8 фактораПовечето хора имат навика да си почистват ушите веднъж на няколко дни. Малцина обаче са наясно, че в…Nov 26 2017skafeto.com

Друг помощник в тази неприятна ситуация е хрянът. Той също помага срещу шум в ушите при вътрешен прием. Достатъчно е да се настърже на ситно ренде прясно изваден корен и да се смеси със студено пресован зехтин до консистенция на кашичка. От нея се взема по една чаена лъжичка, смесва се с кофичка кисело мляко и се изяжда. Народните практики при шум в ушите съветват как да използваме пшенични трици за цяр. Вземат се 300 грама трици, 300 грама старо вино, 50 грама домашен пелин и 100 грама цвят от медицинска ружа. Всичко това се кипва и след като изстине, се прецежда и със запарката се навлажняват памучни тампончета. Поставят се в ухото добре изстискани всяка вечер, докато шумът престане.


Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел, винаги се консултирайте със своя личен лекар.


loading...