тоник

Съществуват изключително много природни средства, които са надарени с уникални качества и могат да ни послужат за много различни неща. Така, както някои растения имат приложение в кулинарията, други имат възможността да ни помогнат да се излекуваме от различни болести.

И съвкупността от няколко различни вида природни средства, които по никакъв начин не могат да навредят на организма, когато са в умерени количества, всъщност лесно се превръща в природен лечебен тоник, познат на човечеството още от древността. Както знаем, в миналото нашите предци са се справяли с епидемиите и инфекциите много трудно. Този тоник, който сме решили да ви представим днес, е изключително ефективен, защото има уникални антибактериални и противогъбични свойства.Откажете се от пушенето на балкона: Опасностите са безбройВсички знаем колко опасно е пушенето, но въпреки това мнозина от нас не се отказват от този вреден н…May 31 2019skafeto.com

Ето какво ни е необходимо, за да си го приготвим: седемстотин милилитра ябълков оцет, една четвърт чаена чаша ситно нарязан чесън, една четвърт чаена чаша ситно нарязан лук, две люти чушки, една четвърт чаена чаша настърган корен от джинджифил, две супени лъжици настърган хрян, две супени лъжици прах от куркума.

Смесваме всички съставки в подходяща купа без да прибавяме оцета. Разбъркваме добре, пресипваме сместа в стъклен буркан и прибавяме оцета. Затваряме буркана и разклащаме енергично. Оставяме го на хладно и сухо място за четиринадесет дни. След това изстискваме сместа добре през марля и прецеждаме.

Когато сме болни пием по една лъжичка от този тоник, а през останалото време можем да го използваме като дресинг за салати, като добавяме по малко зехтин.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Те са кошмарът на всяка жена, но точно сега е моментът да се погрижите за тях – ето какво можете да направите за ендокринните си жлезиТе са 7 на брой – хипофиза, щитовидна жлеза, паращитовидни жлези, тимус, задстомашна жлеза, надбъбре…May 8 2018skafeto.com


loading...