имунната система

Зимата идва все по-бързо и времето се разваля. Когато температурните амплитуди стават по-големи, това е особено благоприятна среда за развитието и разпространението на всякакви видове бактерии и вируси. По тази причина трябва да се замислим за имунната система на организма си и да се опитаме да я улесним и заздравим, преди сезонът на болестите да е настъпил напълно.

Известният руски специалист по кинезитерапия проф. д-р Сергей Бубновски препоръчва прост метод за заздравяване на имунната система – потапяне на краката в студена вода, пишат от iwoman.bg. „Всяка вечер, когато се приберете вкъщи след тежък ден, напълнете ваната или по-дълбок съд с напълно студена вода. Изобщо не добавяйте топла вода. След това влезте боси във ваната, потопете краката си само за 15 секунди и се опитайте да направите 48 бързи кратки стъпки през това време. След това излезте от ваната, избършете краката си с кърпа и обуйте вълнени чорапи. Правете го всяка вечер и това ще повиши имунитета ви. Ако имате грип, тогава топвайте краката си в почти замръзнала вода на всеки четири часа“, съветва д-р Бубновски.

Студената вода – лек срещу настинка
„По времето на Съветския съюз държавна задача беше съветските деца да бъдат най-здравите в света. Ето защо в много училища се появиха методи, които да помогнат за изпълнението на това. Майка ми, която е завършила медицина преди 60 години, е убедена, че след раждането детето веднага трябва да започне да се калява. Че никога не трябва да се отоплява прекалено много помещението, в което детето спи и се къпе. Така майка ми ме къпеше в помещение, където температурата никога не надвишаваше 18 градуса. От 3-годишна ходех на басейн, въпреки че навън беше -30 градуса. Вятърът и студеното време не ми пречеха“, разказ д-р Наталия Гушло Петрич, анестезиолог и терапевт.

Кажете „да“ на студения душ сутрин
Холандско проучване установи, че хората, които се къпят със студена вода сутрин, се разболяват по-малко и по-малко отсъстват от работа. Те имат повече енергия от тези, които се къпят с гореща вода. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!6-те златни японски правила за здравето, които завладяха светаЗлатни правила на здравето на японският инженер и учител по айкидо Кацудзо Ниши придоби широка попул…Aug 15 2019skafeto.comУчените отсякоха: Този алкохол е полезен за здравето. Ето защоВ световен мащаб има няколко основни врагове на здравето. Сред тях са дрогата, пушенето и лошото хра…Jul 10 2019skafeto.com

loading...