видове мед

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

У нас се добиват няколко вида мед, които са невероятно полезни за здравето ни. Важно е как ги използваме и доколко ги познаваме. Ето кои са най-разпространените видове мед и кой кое лекува.

Полският мед подсилва имунната система и ни предпазва от много болести. Добива се от растения, билки и дървета през пролетта.

Липовят се получава се от месец май до края на юни, когато цъфтят липите. Характерно е, че успокоява нервите и се препоръчва при бронхит, настинка. Действа и отхрачващо. Липовият чай е много е полезен за прочистване на бъбреците и с липов мед, се получава чудодейна отвара за здравето ни.

Акацията също цъфти от май до юни, а пчелите събират цъфтежа на акацията. Този вид мед е полезен за стомаха и има успокояващо действие. Светъл е на цвят.

Мановият се събира се от пчелите в гората. Много е плезен, защото е антисептично средство, успокоява и служи за противо възпалително. Чудесен лек за болки в мускулите, спазми и гърчове. Отличава се с тъмния си цвят.Учени откриха, че морската сол може да бъде супер опасна с неприятни за здравето последствияМорската сол, събрана от океаните на планетата, е силно замърсена с пластмасове отпадъци! За това св…Sep 14 2017skafeto.com

Боровият мед е гъст и се прави чрез сваряване на борови връхчета. Служи против бронхит, но трябва да сте наясно, че брането на връхчетата на иглолистното дърво е строго забранено и глобите за огромни.

Мед от салвия е рядко срещан, но не по-малко полезен от останалите. Служи за възпаления и има антисептично действие.

Лавандуловят се събира, докато цъфти лавандулата и има специфичен аромат, който трудно може да бъде сбъркан.

Захаросан мед

За да познаете дали е истински, вижте дали е захаросан. Имайте предвид, че в никакъв случай лавандуловият мед не трябва да бъде втечняван при по-повече от 37 градуса. В противен случай прави канцерогенни съединения.Според д-р Папазова тестените продукти, в това число и хлябът, са много вредни за здравето на човекТова повече от неприятно утвърждение идва от д-р Папазова, която твърди, че на 37 години е заболяла …Sep 7 2017skafeto.com