шипове в петата

Болката в петата почти винаги се дължи на шипове. Това са кожно-ставни израстъци – резултат от натрупване на шлаки, образуващи се от пикочната киселина и фосфатите. Причини за тяхната поява са обездвижването, неправилната обмяна на веществата, както и травми. Израстъците притискат прилежащите нерви и това предизвиква болката. За да се справите с проблема, трябва да разтворите шлаките и продуктите им да изхвърлите чрез бъбреците. Това става с пиене на много вода – по половин литър сутрин след ставане и пак толкова между основните хранения.Пловдичанинът бай Делчо ни любезно ни предоставя цели две рецепти против шиповете. Отървете се от болкатаСтига сте търпели болките, причинени ви от шипове! Сега ще ви разкрием как може ефикасно да ги према…Mar 29 2017skafeto.com

При това ограничавате силно чая , какаото, кафето, всякакви плодови сокове и газирани напитки, в които има винаги някакви разтворители и токсини, и преминавате направо към чешмяна вода като използвате изключително стъклени съдове!

Освен това, състоянието ви значително ще се облекчи, ако ежедневно извършвате серия от лесни упражнения. Първо, лягате по корем и повдигате горната част на тялото си напред. Задържате за 30 секунди и след 10 секунди почивка повтаряте упражнението още 3 пъти. Второ, в същата поза сте, но повдигате краката. Задръжте 30 секунди и след 10 секунди повтаряте – и така 10 пъти, но без почивки между свиванията. Трето. Поза – на колене с изпънат напред врат. Повдигате последователно срещуположните крак и ръка като задържате всеки път за около 30 секунди.

Така извършвате 3 серии. Четвърто: сядате на земята със свити крака – с колене опиращи до гърдите ви; обгръщате ги с ръце като краката ви не трябва да докосват земята. Задържате се в тази поза колкото можете, стремейки със всеки ден да увеличавате времето до 2 минути. Пето, сега сте по гръб с вдигнат нагоре таз. Задържате се в тази поза 30 сек и след 10-секундна почивка – повтаряте. И така 10 пъти, но без почивка между упражнението. Шесто – по корем сте с изтеглени назад ръце в опит да хванете краката си – задържате така 30 секунди. Повтаряте упражнението докато достигнете 2 минути. Седмо, отново сте по корем, но този път изпъвате бавно ръцете си при опънати крака. Надигате се колкото можете без напъване и така повтаряте 10 пъти. Въпросната гимнастика е добре да правите и профилактично!

Основно правило е обаче, при шипове в ходилата да не ги натоварвате излишно! Затова преустановете временно сутрeшното бягане и практикуването на натоварващи ходилата спортове; избягвайте и да стоите прави продължително време. Така, възпалението на засегнатите нерви ще премине сравнително бързо с помощта на специално разработени лекарства и конопени продукти, които лекарят ще ви предпише. Може да „впрегнете“ и народната медицина – ето една от немалкото рецепти, считани за ефикасни при шипове в ходилото. Изпичате морска сол, добавяте към нея яйце и разбърквате до хубаво разбиване. Получената смес изсипвате върху памучно парче плат и го поставяте върху болното място. Стягате този компрес с друго парче плат. На сутринта махате солта с яйцето и намазвате мястото със смес от масло и пчелен мед Повтаряте ежедневно процедурата 7 дни и след това почивате същото време. И така докато болката отшуми. Следователно – почивка, гимнастика и компреси, съчетано с гълтане на лекарства ще минимизира мъчителната болка в ходилата и вие отново ще придобиете „вкус към живота“!

loading...