джоджен

Винаги ще познаете по миризмата това тревисто растение с височина, достигаща понякога до метър и широки листа с назъбени краища. Известно е като юзум, гюзум, гьозум, менталария или мятва, а всъщност си е добре познатият ви джоджен – един от разновидностите на ментата. Тъй като обича влажните почви, ще го намерите в цяла Централна и Южна Европа.

Използва се като подправка, но последните изследвания показват, че чаят от тази лютива мента е ефикасно средство за лечение преди всичко от хирзутизъм на онези жени, които, най-често по наследство, отделят твърде много мъжки полови хормони (андрогени), поради което се оказват трайно окосмени на съответните „мъжки места“ по цялото тяло. Тук бръсненето е палиативна, козметична мярка и трябва да се прибегне до сериозно лечение, тъй като това заболяване води до маса опасни за здравето и дори за живота болести, като синдром на поликистозните яйчници, синдром на Кушинг, вродена надбъбречна хиперплазия, тумори в яйчниците или в надбъбречната жлеза.

Затова, изоставете химическите препарати (твърде често с изявени противопоказни ефекти) и пийте джодженов чай, който се явява като мощно лечебно средство, тъй като има анти-андрогенни свойства, благодарение на които нивото на свободния тестостерон в кръвта намалява, оставяйки непокътнат общия тестостерон в организма на засегнатите от хирзутизъм жени!

Не подминавайте лекомислено тази уникална билка

За да сме във форма! Време е да приберем корема. С тази течна бомба чудото става факт само за седмица!Ще подобрите функционирането на стомашно-чревния ви тракт като стимулирате метаболитните процеси в о…Mar 8 2017skafeto.com

Джодженовият чай може да се използва и за лечение на различни заболявания на храносмилателната система, като помага при болки в стомаха и намалява гаденето.

Освен като доказан антиоксидант, този чай има съдоразширяващи свойства и така спомага за снижаване на кръвното налягане и лекува дори хемороидите! При възпаление на дихателните пътища е удачно да правите инхалации с тази билка и проблемът ви е решен! Освен при простуда, ви препоръчваме чай от джоджен и при жлъчни или чернодробни заболявания, както и при болки в областта на сърцето. Чаят ще успокои и болките ви при менструация, зъбобол или мигрена.

Също така той прогонва умората и поддържа организма в най-добра кондиция! Джодженовите компреси действат благотворно при обриви, циреи и вътрешни хемороиди, както и при натъртвания и травми. Нещо повече, етеричното масло от джоджен успокоява нервната система и така намалява стреса и безсънието. С една дума, „сприятелете се“ с джоджена и няма да съжалявате!
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Андрей Слабаков и Есил Дюран разкриха как правят любимото си агнешко, рецептите са за чудо и приказВеликден се задава, настроението е празнично, а трапезите ще се огъват. И ако все още се чудите как …Apr 13 2017skafeto.com


loading...