Точките на ухото

Колкото и добре да живее човек, трудно можем да си представим, че няма да изпита някакви болежки или дискомфорт. От векове източната народна медицина предлага нетрадиционни методи за справянето с тях, базирани на вековния опит на известни лечители. Преди доста години и у нас навлезе една от най-популярните от тях – акупунктурата. Техниката представлява стимулиране работата на различните органи на тялото с убождания с игла.

Те се осъществяват в т.нар. „акупунктурни точки“, а терапевтите твърдят, че процедурите имат много благоприятен ефект върху здравето.

Светила в медицината обаче са на мнение, че няма доказани научно ползи от акупунктурата, а тук може да се говори единствено за „плацебо“ ефект.
Точките на ухото, които ако се притиснат, влияят на тялото ни (Графика)
Тази тибетска рецепта чудо ще прочисти тялото ни от всички токсини!Всеки ден приемаме хранителни вещества и напитки, а също понякога и лекарства, които оказват определ…Mar 31 2017skafeto.com

Друга източна техника, която набира популярност напоследък, е третирането на 6 различни точки на ухото с обикновена щипка за пране, която разбира се не е с прекалено силна пружина.

Според привържениците й, слуховият ни орган представлява рефлексна карта на човешкото тяло, гъсто наситена с нервни окончания, а терапията с притискането стимулирането им всъщност помага за подобряването на работата на организма в 6 направления.

1. Най-горната част на ухото – притискането с щипка тук за 1 минута дневно помага за отнемането на напрежението в гърба и раменете.

2. Връх на кривата на ухото – притискането на тази зона сваля стреса и гони вътрешния дискомфорт.

3. Горната-средна част – притискането с щипка тук помага за освобождаването от болката в ставите.

4. Долната-средна част на ухото – с натиск в тази част на ухото се стимулират синусите и гърлото.

5. Точката над меката част на ухото – стимулира работата на храносмилателната система.

6. Меката част на ухото – стимулира сърдечно-съдовата система и помага за преодоляването на мигрена и главоболие.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Монах от Тибет разбули вековна тайна: Натиснете тези 2 точки и забравете за главоболието и… (СНИМКА)В динамичните времена, в които живеем, едва ли има човек, който да не е подложен на почти ежедневен …Mar 30 2017skafeto.com

loading...