Снимка: cookie_studio/freepik

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Кожата на лицето е идеален индикатор за възникващ проблем със здравето ви. Според древната китайска медицина именно кожата на лицето издава първите симптоми за здравословни проблеми. Ако здравето ви започва да се разколебава, много е вероятно по лицето ви да се появят пъпки, петна или акне. Ако имате проблем с храносмилателната система или ядете вредни мазнини, то проблемите могат да си появят в областта на челото ви.

Ако имате някаква хранителна непоносимост към определени продукти или някаква алергия към каквото и да е, то пъпките между веждите са индикатора за това.Вкусна диета с портокали топи по килограм на ден, чисти кожата и прави чудеса с имунната системаСъществуват всевъзможни диети и хранителни режими, които ту излизат на мода, ту са тотално отричани.…Jan 9 2018skafeto.com

Важна част от лицето са и очите.
Ако те са зачервени или отекли, то това значи, че имате някакъв проблем с черния дроб или с щитовидната жлеза. Ако цвета на очите ви е жълтеникав, или пък е твърде бял, то това е сигурен признак, че черния ви дроб не е наред и трябва да вземете мерки и да отидете на лекар. Ако в областта на ириса се появят капиляри или петна, то това означава, че прекалявате със солта и захарта. За да се предпазите от подобни заболявания приемайте мазна риба, орехи, джинджифил, ленено семе, куркума и намалете кафето, захарта и солта.

Ако редовно имате тъмни кръгове под очите, това не означава, че сте недоспали, а че имате някакъв здравословен проблем с бъбреците, т.е. те не функционират добре. Трябва да увеличите приема на вода и течности и да спрете с кафето и алкохола.

Носът ви е тясно свързан със сърдечно-съдовата система. Ако порите на носа ви са разширени, това е показател за високо кръвно. Избягвате в този случай консумацията на олио и маргарин. Яжте сурови ядки, явокадо, тахан, зехтин, мазна риба.

Устата ви също има ключова роля за здравето ви. Ако устните ви са бледи, то това означава, че може да страдате от анемия. Ако по долната устна имате кафяви петънца, то значи имате проблеми с червата и храносмилането. Лисват ви ензими. За да си ги набавите, трябва да консумирате продукти, богати на желязо- Това са бобовите растения, червеното месо, зеленолистните зеленчуци и пробиотиците.Лукът е универсален продукт, но е и изключително полезен за кожата. Ето какво трябва да направим, за да се възползваме от качествата муКогато стане въпрос за лук, обикновено си мислим, че темата е готвене. И често сме прави, защото лук…Dec 21 2017skafeto.com