преди лягане

Всеки от нас има някакъв ритуал, който изпълнява всяка вечер преди лягане. Благодарение на тези дейности, обикновено успяваме да си набавим малко по-качествен сън, а той е ключов както за здравето, така и за продуктивността ни на следващия ден. Затова и днес ви представяме една напитка, която ще ни помогне да спим като бебета.

През годините е доказано, че качественият сън влияе на здравето на човек, предават от zdrave.to. Ако не спим достатъчно, това може да доведе до усложнения за човешкия организъм. Качествената отмора през нощта също така е благоприятна за сърцето и предпазва от диабет и стрес. В тази връзка специалисти от Великобритания са открили магическа напитка, която да се пие преди лягане.

Консумацията й има редица благоприятни ефекти. Една от тях е качественият нощен сън. Става въпрос за билков чай от пасифлора. Напитката действа, като повишава гама-аминомаслената киселина (гамааминобутировата киселина, GABA) в мозъка. GABA е невротрансмитер, който отговаря за забавянето на мисловния процес и подпомага заспиването, обясняват специалистите.

Учените отбелязват също така, че той понижава тревожността и безспокойствието. Необходимо е да го консумирате преди да си легнете, за да има максимален ефект. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Сън е несъзнателно състояние, присъщо за повечето бозайници, птици, риби и за някои безгръбначни. Характеризира се със забавяне на дейността на тялото и организма. По време на сън силно се намалява движението на тялото, отслабва реакцията към външни стимули, намалява се нивото на катаболитните процеси и се увеличава нивото на анаболитните. Други реакции са отпускането на мускулатурата и забавяне на дихателния процес. При хората, бозайниците, птиците, рибите и редица безгръбначни, периодичният сън е необходим за оцеляването на организма.

Вижте още:7 храни, които ще ви помогнат да подобрите съня сиПълноценният сън (повече от 7 часа) ни помага да се чувстваме свежи и готови за предстоящия ден, но …Oct 31 2019skafeto.com6 много интересни факти за съняПо време на сън човек си почива и възстановява силите си. Той е несъзнателно състояние, присъщо за п…Jul 22 2019skafeto.com


loading...