Народната медицина успешно лекува случаите, засегнати от тихата епидемия на диабета. В това се е убедила Лиляна Панталеева от разградското село Костанденец. Самата тя дълги години страда от това заболяване, докато един ден не се захваща да се лекува със средствата, които ни предоставя майката природа. В резултат на това кръвната ѝ захар от 9,55 единици пада за постоянно на 4,2 и повече не мърда от тези показатели.
За целта в половин литър домашна ракия – около 40 градуса, се слагат 15-20 ореха, натрошени заедно с черупките. Добавят се и 20 листа от индрише, ситно нарязани заедно с дръжките. Всичко това се слага в шише с широк отвор – най-подходящо е за целта да се използва бутилка от боза. Сместа се разклаща и се слага в хладилник за 10-15 дена, като шишето се увива добре с вестник. От получената настойка се пият по 20-25 г сутрин на гладно, докато приготвеното количество свърши. Леля Лиляна твърди, че повече никога не е вдигала захарта и се чувства прекрасно. Тя недоумява защо хората не се доверяват на изпитаните рецепти от народната медицина, а предпочитат да взимат от скъпите химически препарати.Този българин заряза кариерата си в Австрия и се завърна в Родината заради ракията: Ето как тя промени живота муМилен Илиев е българин, който споделя съдбата на много наши сънародници. Завършва училище у нас и за…Feb 25 2018skafeto.com

Тревожно е покачването на заболелите от захарен диабет у нас. В България те са достигнали близо 8.8%, което е половин милион българи. През 2015 г. в световен мащаб заболелите от захарен диабет са 415 млн. Очаква се през 2030 г. техният брой да достигне близо 500 милиона. България не е изключение от общата тенденция. Докато през 1992 г. сме имали около 3% заболеваемост, което е около 250 хиляди души, вече гоним 8,8%, което е половин милион българи. Над 46,5% болни в световен мащаб пък са недиагностицирани. Други тревожни състояния са преддиабетът и затлъстяването.
В световен мащаб през 2017 г. 305 милиона души страдат от тях, а през 2025г. се очаква техният брой да стане 419 милиона. В България няма точна статистика на преддиабета, но това е състояние, с което трябва да се борим сериозно, смятат лекарите. В тази графа попадат т.нар. рискови групи на пациенти, сред които на първо място са хората със затлъстяване и наднормено тегло.

В България има 60% хора с наднормено тегло и около 20% със затлъстяване, сочи статистиката. Пациентите, застрашени от болестта, обикновено първо се оплакват от обща отпадналост, уморяемост, съхнене на устата. Невинаги клиничната картина е така ярка като жажда, често уриниране, повишен апетит, уточняват лекарите.
Те предупреждават, че това са едни от най-важните симптоми и са червената лампичка, че човек трябва да провери кръвната си захар. Превенцията се състои най-вече в промяна на хранителните навици, която съвсем не е крайна. Нужна е по-голяма консумация на свежи храни, а не отказване от месото. Не бива да се спира окончателно кафето, а най-ценното оръжие срещу болестта е сънят. Хубаво е да спим поне по 6 часа в денонощието, съветват специалистите.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Източник retro.bgМартин Карбовски разбуни мрежата: Сипи си една ракия! Какво ти пука, че дъщеря ти си мечтае за фалшиви ц*ци и ноктиЖурналистът Мартин Карбовски избухна в социалната мрежа Фейсбук с поредното си разтърсващо послание,…Mar 18 2018skafeto.com


loading...