https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Няма да е преувеличение да се твърди, че копривата е растение, което има изключително благотворно значение за човешкото здраве. Особено подходяща е за лечение на анемии и различни бъбречни заболявания. С коприва вие ще прочистите организма си от токсични продукти, което ще подобри кръвната ви картина, ще нормализира работата на стомашно-чревната и отделителната системи.

Нещо повече, изключителното богатство на копривата на белтъчини, въглехидрати, и мазнини, на витамините С, А, В2 и К и микроелементите желязо, калций и фосфор, на каротин и пантотенова киселина, както и на други полезни вещества, определя незаменимото й място в оздравителния процес при бронхит и туберкулоза, ревматизъм, треска, ставни заболявания, зарастване на рани и трайни стресови състояния.Пийте вълшебно вино от коприва и ще се радвате дълги години на отлично здраве! Това чудо лекува над 100 болестиКое е това растение, което „жили“, но и лекува? При това списъкът от болести, срещу които се прилага…Apr 20 2017skafeto.com

Така че берете коприва при всеки удобен случай. В най-добрия случай може да я консумирате незабавно, или да я изсушите за зимата.

При това я събирайте в природата, далеч от града, замърсяващ немилостиво почвата и въздуха. Особено удачно е да пиете редовно от течност, изготвена на базата на коприва. Ето и рецептата.

Набирате само горната част на коприва и трите листа под нея и използвате връхчетата – те трябва да са 40 на брой. След многократното им измиване ги смесвате с нарязани на филийки 5 броя старателно измити лимона. Тази смес поставяте в контейнер с 3 л студена вода, покривате го с капак и го оставяте да престои най-малко 24 часа при стайна температура. След това добавяте 1 кг захар и разбърквате до нейното пълно разтваряне.

Разпределяте произволно получената течно-твърда смес в буркани, които затваряте плътно и оставяте в хладилника. Пиете от течността вместо вода и ще се изумите от дълготрайния ефект върху вашето здраве, изразяващ се не само в отшумяване на мъчещите ви заболявания, но и зареждането ви с непознати дотогава енергия, увереност и превъзходно самочувствие! Действайте и успех!Този чай гони всички алергии и…Само този, който е имал алергия, знае колко неприятно може да се чувства човек, когато е поразен… От…Apr 28 2017skafeto.com


loading...