https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Перфектната усмивка в днешно време е задължителен елемент от външния ни вид. Тя не само ни кара да се чувстваме уверени в себе си, но и създава особено приятно впечатление в останалите хора. Много от нас обаче смятат, че е невъзможно да я постигнем без да използваме специални пасти за зъби.

Всеки ден ни залива огромно количество реклами. Например предлагат ни се средства, които гарантирано избелват зъбите, елиминират зъбния кариес и лекуват венците, пишат от zdrave.to. Бедата е, че всички тези пасти за зъби са направени с много химикали и никой не споменава тяхната вреда за човешкото здраве. Ето защо ви предлагаме рецепта за натурална паста за зъби, която е популярна сред монасите в Тибет.

СЪСТАВКИ
1 супена лъжица морска сол
250 мл. вряща вода

ПОДГОТОВКА
Изсипете солта във врящата вода и разбъркайте старателно. Отстранете получената пяна с лъжица. Охладете водата до стайна температура. За да почистите зъбите си, вземете няколко кристала сол отделно и ги поставете върху четка за зъби.

Мийте зъбите си с обикновени движения, не особено интензивни. Изплакнете зъбите си с помощта на приготвен разтвор. В началото може да почувствате известен дискомфорт, но след няколко процедури това усещане изчезва. Подобно почистване със сол унищожава всички патогенни микроорганизми в устната кухина и укрепва зъбния емайл за много кратко време. Тази естествена рецепта ще направи усмивката ви перфектна! Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Зъбите са многобройни костоподобни образувания в устната кухина, които служат за разкъсване на храната и първичната ѝ механична обработка. При животните служат и като оръжие за защита, и нападение. Участват в образуването на звуците от речта. Постоянните зъби при човека са 32 бр, а временните млечни – 20 бр. Зъбите се разполагат в два реда – горна зъбна редица (по латералния ръб на двете горночелюстни, и резцови кости, и долна зъбна редица (по дорзалния ръб на долната челюст).Учените забраняват тази напитка, ако искаме здрави зъбиЕкип от учени от университета в Берн, Швейцария след серия от изследвания установяват, че чаят от ка…Aug 8 2019skafeto.comСините сливи лекуват болни зъби – как?Даровете на природата са много и разнообразни, а качествата и полезните им свойства – несравними. Им…Jun 2 2019skafeto.com


loading...