ванга диабет
Ванга

Баба Ванга е известна не само с предсказанията, които е правила за България и за света. Тя е имала способността да лекува и всякакви болести само с помощта на билки. Модерната медицина започва именно с използването на билки за заздравяване на рани и упойки. Какво обаче било толкова уникално в рецептите на баба Ванга?

Тя е „предписвала“ комбинации от билки, които са изумявали дори най-вещите знахари. Баба Ванга е препоръчвала не толкова популярни растения, които за професионалистите тогава не са имали стойност и техните свойства не са били известни и широко употребявани. Или такива съчетания, които не са били познати досега или са били отричани.Рецепти от Петричката пророчица баба Ванга за лечение с билки на повечето болести от А до Я (ЧАСТ I)Баба Ванга е известна не само с предсказанията, които е правила за България и за света.
Тя е имала с…
Jul 5 2018skafeto.com

„Не признавам лечение, при което трябва да се пият по 20-30 билки наведнъж. Понякога хората изпиват по цели чували от различни растения, а ефектът е малък.
Аз препоръчвам за дадена болест само по една билка или само едно лечебно средство, за да знае човек от какво се е лекувал или от какво си е навредил. Работата е там, да се открие точно за коя болка коя билка помага.
Аз не твърдя, че съм голям билкар, на мене тези билки ми се казват. Много често названията им, които изричам, са ми абсолютно непознати.”

При лечения с билки най-много препоръчва хората да се поливат с вода, в която са сварени билките, защото лечебното им действие най-добре прониква през кожата на тялото. Нейните препоръки по-скоро подпомагат, отколкото отричат традиционните методи за лечение.

Но тя смята, че прекаленото вземане на лекарства е вредно, защото те затварят вратата, през която да влезе природата чрез билките и да възстанови нарушеното равновесие в заболелия човешки организъм.

Макар рецептите да са изпитани и да са помогнали на много хора, моля, имайте предвид, че не са конкретно съобразени с бременността и майчинството, а само някои от тях са за деца.

Преди да използвате рецептите, консултирайте се със специалист дали рецептата е подходяща за вас или вашето дете и се съобразявайте с евентуални алергии, ако имате такива (например към мед или някоя билка).

В поредица от статии ще ви запознаем с билковите лекове на Петричката пророчица.

Днес ви предлагаме рецептите на Ванга за заболявания, започващи с буквата „Б“.

БЕЗПЛОДИЕ – Взема се шепа пръст от къртичина (отпадъците, които къртицата изважда напролет от дупката), залива се с вряща вода в подходящ съд. Болната да клекне над парата за 15-20 минути. Процедурата се повтаря няколко пъти.
БЕЗСЪНИЕ (детско) – 1 кг речен пясък се слага да заври в съд с голямо количество вода. Когато водата изстине, болното дете се полива с нея.
БЕЗСЪНИЕ (детско) – Да се увие в платно, напоено с утринна роса. Платното се просва рано сутрин на поляна върху трева и попива от тях водата.
БЕЗСЪНИЕ – Болният да спи на възглавница, напълнене с изсушен хмел.
БЕЗСЪНИЕ – Да спи на възглавница, напоена с изсушено горско сено.
БЕЗСЪНИЕ – Болният да взема по 1 с.л. мед всяка вечер преди сън.
БЕЗСЪНИЕ – Болният да взема по 1 с.л. захар и веднага след това 1 чаша вода всяка вечер преди сън.
БЕЗСЪНИЕ – Събирате през месец май стебла от дивия червен мак заедно с корените и цветовете. Измивате корените добре и цялото стебло изсушавате на сянка. Пълните възглавничката и спите на нея.

БЕЛЕЗИ (от рани – премахване) – Мястото се навлажнява често със сок от колопит (син минзухар).
БОЛКИ В ГЪРБА – От 1 м ново бяло платно, намазано със 100 г оръжейно масло, да се направи пластир и да се слага на мястото на болката три вечери поред.
БОЛКИ В ГЪРБА – Да се намаже гърбът с мед и чрез масаж да се изтегли кожата.
БОЛКИ В ГЪРБА И ПЛЕШКАТА (според Ванга причинени от падане преди години) – Кожата от прясно одран заек да се поръси с червен пипер и олио и вечерта да се залепи на гърба.
БОЛКИ В ГЪРДИТЕ (от много време ) – Според Ванга е възпалена обвивката на дроба. Препоръчва да се направи лапа от тесто за хляб, омесено с домашен квас, да се прибави 100 мл оцет, 100 мл олио и 100 мл вино. С това тесто да се наложат гърдите, където е болката.
БОЛКИ В ГЪРДИТЕ (при хормонални нарушения ) – Прави се компрес с отвара от пелин и подбел и се натопява памучна кърпа, изстисква се и се слага на гърдите така, че да ги обхване целите. Отгоре кърпата се бинтова хлабаво, за да не падне. Това е предимно компрес за жените, който се държи цяла нощ.
БОЛКИ В ЖЛЪЧКАТА (придружени с тежест и повръщане след приемане на тлъста храна) – да се изпие сокът на половин лимон, примесен с половин ч.л. сода бикарбонат.

БОЛКИ В КРАКАТА – Да се свари в голям съд китка пъстра детелина. Като изстине водата, да се прецеди и да се прибави 1 с.л. газ. Да се правят бани на краката 3-4 вечери поред
БОЛКИ В КРАКАТА – След добро измиване с хладка вода кракакта се намазват с прясна свинска мас, обуват се леки памучни чорапи и се преспива с тях.
БОЛКИ В КРЪСТА (от дълго време) – Стара турска керемида, от старите къщи, да се счука на ситно и да се пресее през сито. След това да се смеси с 3 добре разбити белтъка, 1 пакетче счукан бял тамян и 1 ч.ч. гроздова ракия. Сместа да се намаже на ленена кърпа и да се увие около кръста за една нощ.
БОЛКИ В КРЪСТА – Да се направи домашен пластир от добре разбити на пяна 2 белтъка, 1 с.л. настърган домашен сапун и 1 пакетче счукан бял тамян. Сместа да се намаже на вълнено парче плат, да се увие около кръста и да стои там, докато пластирът падне (1-2 дни).
БОЛКИ В СТОМАХА – Лекува се най-бързо с чай от босилек, лайка или джоджен. Една супена лъжица от билката ври около 3 минути в 600 мл вода. Пие се три пъти на ден по 1 кафена чашка след ядене, за деца по 1 супена лъжица.
БОЛКИ В СТОМАХА – Да се сдъвква всеки ден по 1 листенце от червена детелина. Глътва се само сока.

БРАДАВИЦА (на ръката)– Болната я е разчоплила и след седмица брадавиците се появили по цялото ѝ тяло. Да се стрие на прах билката ралица и с нея да се посипе и натрие първата брадавица. След това изчезват всички брадавици.
БРОНХИ (възпаление) – В 100 мл вода се сварява 1 дафинов лист, докато водата остане наполовина. Пие се 3 пъти на ден по 1 с.л.
БРОНХИТ – 2-3 листа от подбел да се варят в половин литър прясно мляко. Прибавя се мас на върха на ножа. Да се пие вечер по 1 каф. чаша.
БРОНХИТ (тежък) – една малка лъжичка счукан хардал, размесен с мед.
БРОНХИТ (детски) – 1 глава червен кромид лук се обелва от люспите и се издълбава в средата. напълва се с 1 чаена лъжичка небет-шекер. Всеки ден детето изяжда по една глава до оздравяване.
БРОНХИТ (детски) – Да се изпържат 2 яйца в свинска мас и да се поръсят със сол. Като изстинат, да се наложат на гърдите на детето за една нощ.
БРОНХИТ (спастичен, у дете с алергия) – Смесват се по 10 гр. синапено брашно и брашно от корени на исиот със 100 гр. мед. Дава се по 1 ч.л. след вечеря.
БРОНХИТ (спастичен ) – В 500 мл. вряща вода се накисват за 1 мин. по 1 с.л. смрадлика, подбел и пелин. Водата се прецежда и се пие по 1 с.л. с малко мед сутрин и вечер след ядене.
БРОНХИТ (хроничен ) – Чай от невен, всяка сутрин на гладно по 1 ч.ч. в продължение на 3 седмици.
БРОНХОПНЕВМОНИЯ ( след боледуване, за възстановяване) – В 1 кг чист мед се объркват добре смлени следните съставки: 1 ч.л. исиот, 1 ч.л. индийско орехче, 1 ч.л. бяла дъвка на зърна, 5-6 зърна карамфил. Взема се от сместа по 1 с.л. 2 пъти на ден след ядене, докато медът свърши. Децата вземат в продължение на 10 дни по 1 ч.л.

БУЧКА В ТЯЛОТО – Смес от вощина, стрит пелин и ракия да се слага няколко пъти на болното място.
БУЧКА В ГЪРДИТЕ – Да се смеси 1/2 кг. ръжено брашно със 100 г прясно масло и 1 ч.ч. прясно мляко. Тестото се слага на кърпа и болните места се налагат 3 вечери поред.
БЪБРЕЦИ (болни) – Болният да пие 1 седмица чай от сварени тиквени семки, счукано ленено семе (2 пакетчета) и малко вода. Пправят се лапи, които се налагат на бъбреците на няколко нощи.
БЪБРЕЦИ (болни ) – 1 път седмично болният да яде само сварено жито и да пие водата.
БЪБРЕЦИ (болни ) – Един голям корен от къпина се вари в пет литра вода, докато остане наполовина. От тази вода се пие три пъти на ден по 100 г.
БЪБРЕЦИ (болни) – Грънчарска глина се залива с ябълков оцет и се омесва добре. Намазана на платно, вечер глината се поставя на кръста над бъбреците.
БЮРГЕР (нач. стадий ) – Червена глина, смесена с винен оцет, намазана на платно, се слага на болното място.
БЮРГЕР (нач. стадий) – Царевично брашно се омесва с чист винен оцет и лапата се слага на болното място.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Народната певица Румяна Попова разкри 30-годишно предсказание на Ванга: Това ли е мъжът, който ще оправи България?Румяна Попова завършва с отличие музикалното училище в село Широка лъка, специалност „Народно пеене“…Jun 27 2018skafeto.com


loading...