алергии

С настъпването на пролетта започват и цъфтежите, които за някои от нас са радост за очите, защото виждаме как природата бавно се пробужда, но за други буквално са кошмар. Това е така, защото вече все по-често цъфтежите на дърветата и тревите причиняват ужасни алергии.

И разбира се, съществуват най-различни медикаменти, които са предназначени именно за това. Но всяко лекарство има своите странични ефекти и ако помага на едно нещо, то със сигурност уврежда друго. Съществуват обаче и много средства от народната медицина, които могат да ни помогнат да изгоним пролетните алергии. Едно от тях е сокът от моркови.Проф. Чирков: Реформа в здравеопазването имаше едно време, а сега – пълна разрухаРоден е в Лом на 27 януари 1938 г. Завършва Висшия медицински институт в София през 1962 г. Заминав…Apr 27 2019skafeto.com

Има зависимост между сокът от моркови и алериите, защото се предполага, че една от причините за появата им, e слабият имунитет, а този сок може да повлияе на това състояние. Факт е обаче, че не всеки от нас може да консумира с удоволствие прясно изцеден концентриран сок от моркови.

Затова към сока от моркови можем да добавим различни зеленчуци, които смятаме за подходящи. Така ще получим много свежа и вкусна напитка, която едновременно ще зареди тялото ни с много енергия, ще ни набави необходимото количество витамини и минерали и ще спомогне за премахването на дразнещите алергии. Разбира се, не трябва да консумираме голямо количество прясно изцедени фрешове, защото се натрупва прекалено голямо количество фруктоза в организма. Половин литър на ден е повече от достатъчно.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Важно за здравето: Тези 5 храни правят черния дроб като новЗа никого не е тайна, че черният дроб е един от най-важните органи в човешкото тяло. Той се грижи за…Apr 18 2019skafeto.com

loading...