срещу подагра

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Подаграта е една от най-коварните болести, тъй като може да се отключи без да се усетим и да ни причини изключителен дискомфорт. Оказва се обаче, че има един продукт, който помага срещу подагра и всеки от нас го има у дома си, но просто не знае за лечебните му свойства.

Те обаче дори не подозират, че понякога заболяванията могат да бъдат излекувани благодарение на прост продукт, който се съхранява в почти всеки дом. Подаграта е изключително опасно забляване, предават от zdrave.to. То се характеризира с натрупването на пикочна киселина в бъбреците, която органът не е в състояние да премахне напълно. Това води до повишена концентрация на киселина в кръвта, което има сериозни последици за здравето. Но как оризът може да помогне в борбата с подаграта? По правило лекарят предписва специална диета за пациент с това заболяване, която той трябва да спазва през целия си живот. Оризовата каша е един от основните й компоненти. Тя помага да се намали концентрацията на пикочна киселина.

Вечер три супени лъжици ориз трябва да се накиснат в литър студена вода. Сутрин водата трябва да се излее, да се сипе нова и да започне да се готви ориза, докато водата се изпари, а оризът не се превърне в течна каша. След това може да се консумира. Това трябва да се прави на празен стомах и за предпочитане всяка сутрин. Подаграта или гихт е медицинско състояние, което обикновено се характеризира с повтарящи се пристъпи на остър възпалителен артрит – зачервена, болезнена, пламтяща възпалена става.

Най-често засегната (при около 50% от случаите) е метатарзофалангеалната става в основата на големия пръст на крака. Тя обаче може да се прояви и под формата на тофуси, камъни в бъбреците или уратна нефропатия. Смята се, че подаграта се причинява от високите нива на пикочна киселина в кръвта, но най-нови изследвания показват, че причината за подаграта е липсата в човешкия организъм на ензима уриказа, което води до кристализация на пикочната киселина, при което кристалите се отлагат в ставите, сухожилията и околните тъкани. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Вижте още:Направете си тази био напитка с противовъзпалителни свойства. Помага при подагра, а и ще ви освежи в непоносимите жегиЩе ви предложим една уникално полезна напитка, която на всичкото отгоре е и страхотна за задаващите …Jun 22 2017skafeto.comМощна природна смес изсмуква подаграта! Пийте го сутрин и ще забравите болкатаСамо този, който страда от подагра знае за какви нечовешки болки става въпрос. Самата болест предста…Apr 13 2017skafeto.com