ракия

Много от ужасните заболявания, които ни застигат, трудно биха могли да бъдат излекувани със стандартните лекарства. И в много от случаите, колкото и да не ни се вярва, има методи от народната медицина, които работят наистина много добре, имат страхотен ефект върху най-различни болешки, от които трудно можем да се отървем.

И днес сме решили да ви разкрием един забравен лек от времето на нашите баби, който има уникални свойства и на практика можем да кажем, че е незаменим. Става въпрос за уникалната смес, приготвена от ракия и кокичета. Това лекарство успешно се бори с настинките, ревматизма, плексита и сърдечните проблеми.Овесените ядки – предимства и ползи за здраветоВ много диети и хранителни режими можем да срещнем овесените ядки като препоръчителна закуска или ме…Feb 15 2019skafeto.com

Ефектът на кокичетата, смесени с ракия, идва от химичния състав на кокичетата, в които се съдържат глюкозиди, витамин С, алкалоиди, нивалин и други полезни за тялото ни съставки. Тази смес се прави само с цветовете на кокичето, защото те имат мощни противовъзпалителни, тонизиращи и болкоуспокояващи свойства. Естествено, както и при всяко друго лекарство, така и при кокичетата с ракия трябва да се спазват препоръчителните дози за прием, защото иначе рискуваме да се сблъскаме с неприятни странични ефекти.

Ако искаме да си направим отвара за сърдечни проблеми, трябва да шейсет кокичета и да ги залеем с един литър домашна гроздова ракия. Остяваме да престои четирдесет дни на тъмно и след това прецеждаме и пием по два пъти на ден преди хранене.

При настинка правим същото, но кокичетата трябва да бъдат сто на брой и сместа престоява на слънце, а не на сянка. Прецеждаме и приемаме по една чаена лъжичка, смесена с мед.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Тези билки са много важни за здравето ниВсеки от нас трябва да полага изключителни грижи за здравето си, защото то е най-голямото ни богатст…Feb 12 2019skafeto.com


loading...