пикочния мехур

Проблемът с камъните в пикочния мехур е доста сериозен и изключително неприятен. От съвсем необезпокоителен, той може да се превърне в истински кошмар и затова трябва да предприемаме навременни мерки.

Както добре знаем, колкото по-рано открием някакви здравословни проблеми, толкова по-вероятно е да ги остраним бързо, лесно и почти неусетно. С камъните в пикочния мехур и бъбреците е по същия начин. Ако успеем да ги открием докато са още песъчинки или много малки камъчета, премахването им става много лесно, не се налага оперативна намеса и не се наблюдават усложнения.

Вижте някои страхотни средства, които могат да ни помогнат много за тази цел.Разбиха на пух и прах най-големите здравни митове за яйцатаПочти всички обичаме да похапваме яйца, при това не само по Великден. Тази популярна храна се харесв…May 29 2019skafeto.com

На първо място в важно да знаем кога и поради какви причини се появяват камъните в отделителната система. Това се случва, когато минерали и соли кристализират в бъбреците и създават твърди отлагания. Въпреки че се образуват в бъбреците, камъните засягат много често пикочния мехур.

Едно от нещата, които може да ни помогне срещу появата на камъни в пикочния мехур или пък за отстраняването им, е питейната вода. Специалистите препоръчват да се консумира колкото може повече вода. Дванадесет чаши вода на ден могат да улеснят изхвърлянето на камъчетата или пък да предотвратят появата им като цяло.

Лимоновият сок също се справя много добре с тази задача. В него се съдържа цитрат, а това съединение от своя страна спомага за разграждането на калциевите депозити и забавя растежа им.

Препоръчително е да се консумира и сок от босилек, защото той съдържа оцетна киселина, която помага за разграждането на камъните и облекчава болката при изхвърлянето им.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Тези признаци алармират, че сме започнали да остарявамеВъпреки продължаващите години наред опити на учени, хапче за вечна младост така и не е открито. Рано…May 28 2019skafeto.com

loading...