рецепти

Може да ни се струва странно, че руснаците лекуват главоболието с моркови или гъбичките по краката с кафе, но тези рецепти почиват на столетен опит, пише medpedia.framar.bg.

В огромната Русия често се налагало хората да си помагат сами, тъй като на стотици километри не е имало нито лекар, нито аптека. Поколения наред те са се учили от опита на по-старите, как да се лекуват със средства от природата. И най-хубавото е, че лечебните средства се намират във всяко домакинство, а тези рецепти, в по-голямата си част, разчитат на най-обикновени хранителни продукти. Ще видите как оризът, кафето или яйцата помагат при различни ежедневни болежки.Важно за всички: Обявиха най-новите параметри на нормалното кръвноВисокото кръвно налягане измъчва стотици хиляди българи и се превръща във все по-сериозен проблем и …Apr 26 2019skafeto.com

При изгаряния

Дали си в България, или в Русия е все едно – много е лесно да се изгориш на печката. Тиквата успокоява зачервената кожа. Сутрин и вечер налагайте раната с месестата част на тиквата и правете отгоре превръзка, докато отзвучи възпалението. Растителното багрило бетакаротин активира обновяването на клетките.

При диария

Това често се случва, не само през лятото, когато бактериите се разпространяват бързо при високите температури, но може да ви хване и в по-студените дни. Като начало трябва да пиете много течности, за да избегнете обезводняването.

Оризовата вода съдържа микроелементи, подобни на тези в лигавицата на червата. Прилага се при разстройство в много страни, не само в Русия. Рецептата: 1 чаена лъжичка ориз се залива с 1 л и 750 студена вода и се сварява на бавен огън. Прецежда се и се пие по половин чаша на всеки два часа, докато разстройството премине.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Ново 20: Има полза от високото кръвно!Хипертонията или високото кръвно налягане е рисков фактор за няколко здравословни състояния, включит…Apr 17 2019skafeto.com

loading...