Рибено масло

По-старите поколения си спомнят с не твърде приятно чувство, как майките са им давали рибено масло с лъжица, тъй като вкусът и мирисът определено са отблъскващи.

И до днес това обстоятелство се оказва ограничаващо по отношение на този начин да се използват ценните за здравето свойства на рибеното масло. Затова, днес масово се използват филмирани капсули, които защитават съдържащите се в рибеното масло, много полезни Омега-3 мастни киселини от окисление при контакта им с въздуха. Нека направим кратка ретроспекция на биохимичните механизми, с които отделните съставки на рибеното масло влияят на човешкото здраве.Пиеш преди лягане, а през нощта тялото ти се чисти от всичко, изядено през деня! Истинска бомба, но витаминнаЛятото наближава и все по-често се замисляме как да се отървем от ненужните килца. Няма да е добре н…Mar 20 2017skafeto.com

Именно полиненаситените омега-3 мастни киселини са най-ценното в състава на продукта, тъй като имат широкоспектърен ефект:

предотвратяват развитието на заболявания на сърдечно-съдовата система; намаляват количеството на „лошия“ холестерол, като по този начин снижават рискът от атеросклероза; подобряват кръвообращението; намаляват образуването на кръвни съсиреци, стимулират сърдечната функция, предотвратявайки появата и развитието на аритмия; понижават риска от диабет; създават съединителната тъкан и миелиновата обвивка на нервните влакна.

От витамините, наличните големи количества от типа A и D действат, съответно, първият – в посока подобряване на растежа и производството на клетките на кожата, лигавиците и зрителните пигменти, което несъмнено подобрява общото състояние на косата, ноктите и кожата (особено необходимо при жените!), докато витамин D намалява нервната възбудимост, получаването на крампи, стимулира навлизането на калций и фосфор в клетките, поради което е силно препоръчително даването на капсули рибено масло на децата.

Тук, във връзка с кожните проблеми, ще ви дадем една рецепта, как да си направите маска против бръчки и старчески петна: разбърквате старателно 1 ч.л. рибено масло с 1 ч.л. чист пчелен мед и нанасяте сместа на тънък пласт върху лицето за около ½ час; после измивате лицето с отвара от лайка и го изчаквате да изсъхне по естествен път.

Рибеното масло помага за изгарянето на наситените мазнини, поради което се включва в повечето диети за отслабване; разбира се, това трябва да се комбинира и със съответно физическо натоварване.

Използва се при културистите, за да им осигури, под формата на витамини и минерали, по-нататъшен растеж на мускулите. Но което е особено важно, приемът на рибено масло подобрява мозъчната функция и способността за учене, а една капсула дневно е прекрасно средство срещу деменция! Също така, при болезнена менструация и усложнения по време на детеродна възраст се препоръчва приемане на капсули рибено масло.

Предпазва и от рак на простатата, камъни в злъчката, нормализира дейността на щитовидната жлеза. Все пак, внимавайте: ако се установи повишено съдържание на калций и витамин D в организма ви, или приемате в момента мултивитаминни комплекси, то по-добре е да не приемате рибено масло под каквато и да е форма.

Освен това, капсулите не трябва да бъдат приемани на гладно. И включвайте в менюто си повече риба (сьомга и/или сьомгова пъстърва), които са превъзходен източник на омега-3 мастни киселини и са лесно смилаеми протеини. Така че се насочете към естествените и/или изкуствени източници на рибено масло и ще укрепите забележимо здравето си. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Някой от вас чувал ли е за този витамин? Забранен от години, но страшно полезен. Вижте кои болести лекува!В началото на 70-те години на 20-я век се появяват първите обнадеждаващи резултати за лечение на рак…Mar 13 2017skafeto.com


loading...