копривата

Българската природа ни дава отговори на много от здравословните проблеми, които изпитваме и не случайно билкарството е широко разпространено в цялата страна. Природата ни наистина е пълна с полезни растения, някои от които срещаме толкова често, че незаслужено не им обръщаме никакво внимание. Едно от тях без съмнение е копривата, която расте повсеместно из България.

Научно е доказано, че тя е идеално средство за детоксикация и прочиства ударно организма до степен, че да не ни се налага да влизаме н аптеката. Освен това копривата подобрява кръвообръщението, стопира възпалителните процеси, помага за увеличаването на мускулната маса и подобрява имунитета.Не подминавайте лекомислено тази уникална билка. Лечебните й свойства са неизброимиВинаги ще познаете по миризмата това тревисто растение с височина, достигаща понякога до метър и шир…Jul 1 2017skafeto.com

Най-силното качество на копривата е способността й да прочиства тялото от токсини.

Това е така, защото тя съдържа широк спектър от хранителни вещества, както и леко диуретично действие, което спомага за лесното отделяне на токсините. Копривата е много полезна и по време на бременност – помага за натрупването на повече кърма. Растението има няколко активни съставки, които я правят незаменим помощник при болезнена менструация и менопауза.

Копривата постига загряващ и стимулиращ ефект, което я прави ефективна срещу всички възпалителни процеси в тялото. Заради съдържащия се в нея минерал борон, чаят от коприва намалява сериозно риска от развиване на остеопороза. Същият чай пък от дълги години се използва като лекарство срещу астма и други проблеми на дихателната система.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Билката, която струва само 1,50 лв., а бори изцяло лошия холестерол и прави сърцето здраво!Доктор Атанас Михайлов не веднъж е бил полезен на хората със знанията си в областта на природната ме…Jun 25 2017skafeto.com