https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

От векове в китайската народна медицина се използва отварата от глухарче. Това е така, защото корените на растението имат благотворно действие върху целия организъм. Те спомагат за пречистването на черния дроб и жлъчката, влияят добре на ставите, подобряват бъбречната функция и улесняват храносмилателния тракт. В глухарчето се съдържа алкалоидът лутеолин, именно заради който това растение е толкова полезно.

Ето десет ползи от глухарчето: детоксикира черния дроб. Отварата от глухарче позволява на черния дроб да се освободи от натрупаните токсини по-лесно и да регенерира функционалните си клетки. Детоксикира и бъбреците – отварата има диуретичен ефект, което помага за извеждането на излишните течности от тялото и улесняване на бъбречната функция. Стимулира кръвообращението – глухарчето провокира кръвообращението и помага за по-доброто подхранване с кислород и хранителни вещества на органите и системите.Дойде сезонът на глухарчетата. Знам, че са страшно полезни, затова си набрах от тях и си направих…сок!Глухарчето е многоцветно тревисто растение, богато на витамините А и С, елементите калций, калий и ж…Apr 20 2017skafeto.com

Действа противораково – отварата от глухарче е препълнена с антиоксиданти, борещи се със свободните радикали и неутрализиращи канцерогенните им ефекти. Облекчава кожни проблеми – отварата е много полезна при акне, кожни възпаления, инфекции, раздразнения. Помага за отслабване и храносмилане – глухарчето потиска апетита, ускорява клетъчния метаболизъм и помага в отслабването.

Повишава имунитета – благодарение на антиоксидантите, отварата от глухарче стимулира имунитета и прави организма устойчив на инфекции и бактерии. Прочиства пикочните пътища – запознати сме с качествата на червената боровинка по отношение на прочистването на уринарния тракт. Отварата от глухарче обаче има също толкова добър ефект.

Понижава холестерола и кръвното налягане – отварата от глухарче има свойствата да намалява нивата на холестерола и да редуцира образуването на плаки по съдовете. Глухарчето помага и за здрави кости и стави, тъй като е изключително богато на витамин К.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Природният лечител Васил Дамянов: Бях почти парализиран, преди да открия силата на билките! (РЕЦЕПТА)Природният лечител Васил Дамянов е непоколебимо убеден, че силата на билките е безкрайна. Това обаче…Apr 28 2017skafeto.com