Алое вера

Алое вера е член на семейство Лилии (Liliaceae), въпреки че има вид на кактус, пише ozdravei.com.

То произлиза от Източна и Южна Африка, но се е разпространило в голяма част от по-топлите райони на света и често се отглежда в домашни условия.

Растението има жълти цветове и триъгълни месести листа с назъбени ръбове, които изникват от една централна основа. То може да израсне до около 0,6 м височина.

Всяко листо се състои от три слоя. Месестата вътрешна част съдържа голямо количество бистър гел.

Горчивият жълт сок от средния (латексов) слой на листото съдържа вещества наречени антрахинони, които оказват силно слабително действие. Влакнестата външна част на листото изпълнява защитна функция.

От 2008 г. веществото ацеманан е било одобрено за употреба срещу някои видове рак при котки и кучета. Засега, обаче не е разрешено да се използва върху хората.С този метод от древнокитайската народна медицина с алуминиево фолио ще забравите за всякакви болки в ставите!Кое е основното физическо свойство на направените от чист алуминий лист, лента и форио? Неговата изк…Jul 6 2017skafeto.com

Ацемананът е един от многото захариди, съдържащи се в Алое вера. Някои от другите са арабиноза, целулоза, галактоза, маноза и ксилоза.

Смята се, че простагландините, третата важна група от съединения в растението, играят важна роля за заздравяване на раните. Алое вера съдържа мастни киселини, ензими, аминокиселини, витамини, минерали и други вещества.

Взаимодействието на всички тези компоненти благоприятства заздравяването на рани.

Лечението се осъществява с подкрепата на противовъзпалителни компоненти. То включва и някои гликопротеини и салицилати, и вещества, които стимулират растежа на кожата и съединителната тъкан.

Алое вера съдържа множество витамини и минерали, които са необходими за оздравяване, включително и витамин С, витамин Е и цинк. Освен това има противогъбичен и антибактериален ефект и по този начин помага за предотвратяване на инфекции на рани.

Едно проучване доказва, че то е по-полезно от антисептичния сребърен сулфадиазин срещу редица често срещани бактерии, причиняващи кожни проблеми. В допълнение към лечебните му ефекти Алое вера притежава хидратиращи и болкоуспокояващи свойства.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.Как да се преборим с кашлицата според народната медицина?Няма спор, че кашлицата може да бъде страшно болезнена, отвратителна и досадна. Няма човек, който да…Mar 10 2017skafeto.com

loading...