Оцетът може да се прави от вино или от ябълки. И двата вида имат своите качества и свойства, а обикновено ние си избираме кой от двата да ползваме според вкусовите си предпочитания. Днес обаче ще се съсредоточим върху единия вид – ябълковия оцет. Оказва се, че ако всяка вечер, преди лягане консумираме ябълков оцет, това ще промени живота ни към по-добро. Причината за това е, че ябълковият оцет притежава свойства, които помагат на цялостното ни здравословно състояние. Ето и ползите, които можем да извлечем от него. Първата полза е при болки в гърлото. Оцетът има антибактериални свойства, които облекчават болката.

Трябва само да изпием една чаена лъжица ябълков оцет около час преди лягане и още една половин час след първата. Третата и последна лъжичка пием точно преди да си легнем и ще се отървем от болките в гърлото.

Втората полза е при киселини в стомаха. Това, което трябва да направим, за да се отървем лесно и бързо от тях, е да смесим една супена лъжица от оцета с чаша вода и да я изпием 60 минути преди лягане. Третата полза е при болки в корема. За да ги облекчим смесваме 1 чаена лъжична ябълков оцет с чаша топла вода и я изпиваме точно преди лягане.Пазарът е залят от ментета на оцет! Вредни са за здравето и развалят туршиите. Важно е да прочетете какво пише на етикетаБългарският пазар буквално е залят с ментета на оцет. Синтетичните заместители, които се произвеждат…Aug 1 2017skafeto.com

Следващата полза е при болки в краката.

Обикновено те се причиняват от липса на калий в организма. Оцетът от ябълки съдържа калий, затова и ще ни помогне в този случай. Това, което трябва да направим, е да смесим две супени лъжици оцет в чаша с топла вода и да я изпием преди да легнем да спим.

Петият случай, когато оцетът може да ни помогне, е при хълцане. Всички знаем колко е досадно то, но можем лесно и бързо да се отървем от него. Когато започнем да хълцаме, само трябва да изпием една чаена лъжичка оцет и ще го премахнем. Последната полза е при алергии. Взимаме чаша вода с една чаена лъжичка оцет и я изпиваме преди да си легнем, за да се преборим с алергиите. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!Яжте сутрин по едно напоено с оцет, твърдо сварено яйце – и ще стабилизирате кръвната си захар без никаква „химия“!Диабетът е изключително коварна болест – причините за възникването й са генетическо предразположение…Jul 26 2017skafeto.com

loading...