stories, @freepik

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Главата  ви се „цепи“ или ви наболява? И не искате да взимате хапчета? Добре – приложете акупресура – една техника, за чието прилагане не са ви необходими медицински познания. Състои се в масажиране на определени точки върху главата ви, както е показано на следващите снимки. Отпускате тялото в удобно положение и масажирате с леки кръгови движения в продължение на от 30 до 60 секунди. Положителен ефект се очаква до 10 минути от началото на процедурата.Отървете се от мъчителното главоболие! Ето как да се предпазим! Най-важното е да пием много…Главоболието е едно от най-неприятните усещания. Точесто се поражда в стресови ситуации или пък е сл…Feb 8 2017skafeto.com

А ето и местоположението на основните точки в областта на главата, които подлежат на масажиране.

1. За премахване на умората в очите – точката в междувеждието, на границата между носа и челото.

2. За подобрение остротата на зрението, както и за облекчаване на хремата – симетрични точки, разположени откъм вътрешния ръб на веждите.

3. Срещу стрес, главоболие и зъбобол – двете точки са малко по-надолу от двете страни на ноздрите, по вертикалите на очите.

4. При болки в очите, ушите или силна мигрена – двете точки са разположени ниско в задната част на главата в средата, симетрично на началото на гръбначния стълб.

5. Умората на очите и болката в темпоралната област се поддават на облекчение чрез въздействие върху т.нар. точки на Шуай гу, разположени на 2 – 3 см от началото на линията на косата в областта на слепоочието.

6. При зъбобол, болки в гърба и напрежение във вратните мускули –натискате и отпускате симетричните точки, разположени по една на всяка ръка – между палеца и показалеца.
Опитайте да си помогнете чрез тази техника – много е ефикасна!

1.  2.

3. 4.

5. 6.