Начев мерките

„Навреме се облекчиха мерките, решенията бяха съобразени с действителността. Имаше основание за облекчаване на мерките“, обяви в сутрешния блок на Nova професор д-р Генчо Начев, кардиолог и директор на болница „Света Екатерина“. Лекарят подкрепя решенията на правителството да ограничи празничните мероприятия. Можем да кажем, че благодарение на правилната тактика и стратегия на правителството и щаба ние избегнахме съдбата на други държави за разпространението на инфекцията.

Успяхме да ограничим разпространението на заболяването благодарение и на дисциплинираните хора, посочи той и призова обществото да няма паника от вируса, но и да не забравят, че опасността не е преминала.

Генчо Начев е оптимист и дори да се върне септември месец коронавирусът, ще се срещне с имунитета на населението, а и създаването на ваксина срещу вируса наближава. Ние ще бъдем по-подготвени за втора среща, отколкото сме сега, увери лекарят.

По думите на д-р Начев носенето на маски е решение на щаба и на всеки отделен човек. Дали ще спрем да носим маските, нещата ще се успокоят и ще спрем да ги носим, но е необходимо да помни, че е важно да спазваме хигиена и дистанция, настоя медикът.

През последните месеци много от хората, които трябвало да дойдат в болницата за лечение не са дошли, защото се страхували да не се заразят, призна д-р Начев и призова хората да не се страхуват и да посещават лекарите, които са им нужни. Трябва гражданите да знаят, че ще свикнем и ще живеем с него. Той посъветва хората с наднормено тегло да не го неглижират, а да се пазят.

Вижте още:
Проф. Генчо Начев: Рано е да се успокоявамеНе трябва да ни успокоява това, че пикът на заразата е преминат и в момента сме на едно плато, дори …May 22 2020skafeto.com

Известният сърдечен хирург проф. Генчо Начев препоръчва народна рецепта за здраво сърце с 2 съставкиИзтъкнатият и уважаван български сърдечен хирург проф. Генчо Начев предписва на своите пациенти реце…Jun 23 2019skafeto.com

loading...