Болница в Китай
Болница в провинция Хубей. Китай

Шест нови антиракови лекарства са одобрени за навлизане на пазара в Китай през последните две години. Това предоставя повече възможности на избор от пациентите, заяви Департамента за основни научни и технологични проекти към Министерството на науката и технологиите.

Шестте нови лекарства за лечение на злокачествени тумори са класифицирани като лекарства от тип 1 в Китай. Това означава, че те са иновативни, с нови структури и нови механизми, които никога досега не са били пускани на пазара в Китай и чужбина.

Наскоро одобрените лекарства се използват за лечение на злокачествени тумори като рак на белия дроб, гърдата, ректума, меланом и лимфом. Новите антиракови лекарства са резултат от ключов научен и технологичен проект за разработване на нови лекарства, стартиран през 2008 година.

Сестрата на премиера: Плаче ми се за ген. Николай Петров: Спаси ме от 7 см тумор след 7 часа операцияМного лична и емоционална изповед направи сестрата на премиера Бойко Борисов – д-р Красимира Иванова…Nov 1 2017skafeto.com

Преди началото на проекта само пет лекарства тип 1 бяха одобрени в Китай за период от 23 години, докато общо 44 лекарства тип 1 са одобрени от старта на проекта.

Чън Кайсиен (Chen Kaixian), заместник технически директор на проекта и академик на Китайската академия на науките, заяви, че новите антиракови лекарства са запълнили празнината на клиничното лечение в Китай. Допълни също, че насърчиха намаляването на цената на подобни лекарства на пазара, осигурявайки ги на достъпни цени и нова надежда за китайските пациенти.

През последните десетилетия Китай влага огромни суми в научни изследвания и разработки с цел намиране на лечение на рак.

Естествен антиоксидант: Чай от куркумаМного хора решават да се доверят на природните средства, за да поддържат здравето си, вместо да зала…Jun 6 2019skafeto.com

loading...