Здраве

Осем основни правила, чрез които ще разберете как да поемете необходимото за организма ви количество вода

Осем основни правила, чрез които ще разберете как да поемете необходимото за организма ви количество вода

Първо, не пийте наведнъж голямо количество вода и забравете за „лекарската препоръка“ да пиете колкото се може повече вода, тъй като това или рязко, или постенепно ще натовари излишно отделителната система и преди всичко бъбреците!
Второ, съобразявайте се с ежедневните нужди от вода именно на Вашия организъм, доверявайки се на чувството Ви за жажда! При бъбречни или сърдечно-съдове проблеми се консултирайте по въпроса с лекар!
Трето, след събуждане изпивайте от 200 до 400 мл вода, за да компенсирате частичното дехидратиране на тялото ви, настъпило през нощта, и за да активирате стомашно-чревния тракт!
Четвърто, за да ускорите метаболизма на организма Ви, изпивайте преди всяко хранене една 200 милилитрова чаша с вода!
Пето, комбинирайте чашата с кафе или чай с чаша вода!Много хора приготвят погрешно полезната лимонена вода. Научете се да я приготвяте правилно!За какво използвате лимоните – да си подправите вкуса на супата, чая или пресните салати? Във всички…Jan 18 2017skafeto.com

Шесто, не прекалявайте с пиенето на вода по време на ядене, дори когато консумирате солена или лютива храна, тъй като рискувате да разредите твърде много стомашния сок, което – особено ако киселинността му е ниска – ще затрудни работата на храносмилателната Ви система!
Седмо, ограничете приемането на всякакви течности през нощта ако имате проблеми с бъбреците!
Осмо, при продължителни интензивни физически натоварвания и – особено при активни тренировъчни занимания – изпиването на 150 – 200 мл вода на всеки 15 – 20 минути (в зависимост от степента на натоварване) е наложително, за да поддържате необходимото ниво на хидратация в организма Ви! Не прекалявате обаче с водата дори ако жаждата ви е голяма – пийте повечко вода, но поне половин час след тренировката!Ще усетите сериозно подобрение в здравето си! Направете това с водата, която пиете всеки ден…Колко всъщност е здравословна водата, която се съхранява в медни съдове, ако искате разберете, проче…Jan 8 2017skafeto.com

loading…


Copyright © 2016-2019 SKAFETO.COM Всички права запазени.

До горе
Препоръчано
Това, което ще видите на видеото не може да се опише с думи! Когато го…
error: Съдържанието е защитено!