пиян

Когато се напием, не само че забавяме своите реакции, но и не можем съвсем да контролираме тялото и движенията си. Губим равновесие по-лесно и като цяло, ако прекалим с алкохола, състоянието ни не е завидно. По тази причина има хора, които предпочитат въобще да не пият, а има и такива, които просто не харесват вкуса на алкохолните напитки. Днес обаче ще ви представим една интересна ситуация, а именно пиян човек, без да е употребил алкохол. Възможно ли е това?

Възможно ли е да се напием без да сме пили? Учени от описват случай на мъж от Пекин, чийто изследвания го потвърждават, пишат от actualno.com. Щамовете на чревната бактерия Klebsiella pneumonia могат да причинят интоксикация при хората дори без да пият алкохол, съобщава списание „Cell Metabolism“.

Регистрираният случай на пациент от Пекин е следният: Мъжът често бил пиян, но употребявал само сладки напитки. Черният му дроб бил възпален, подобно на алкохолик, и съдържал излишна мазнина, пише 24СМИ. Това явление се нарича „синдром на автоферментация“ или „синдром на вътрешната пивоварна“. В този случай нарушение вследствие на такава реакция може да причини излишък от гъбички, подобни на дрожди, в червата.

Китайските лекари не са регистрирали дрождите, но са установили, че броят на чревните бактерии от вида Klebsiella pneumonia е 900 пъти по-голям, отколкото при здрави хора. Медиците не очаквали бактериите да произвеждат толкова много алкохол. Според тях, когато организмът не може да се справи с него, се стига до мастно чернодробно заболяване (NAFLD). Това може да се случи дори ако човек не е докосвал алкохол, подчертават те.Лична драма: Алкохолът беше по-важен за родителите ми от собствената им дъщеряКазвам се Галина, биологична майка на четири деца и приемна майка на пето. Искам да ви разкажа за жи…Sep 18 2019skafeto.comАлкохолът на прощава! Пияният Георги Христов ръси обиди за Ваня Щерева и дъщеря ѝ (ГАЛЕРИЯ)Георги Христов мина всякакви граници на приличие, след като нарече своята колежка Ваня Щерева и дъще…Aug 4 2019skafeto.com


loading...