акнето

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Акнето е един от най-досадните кожни проблеми, с които се сблъскват повечето хора. Истина е, че често то се предава по наследство, заради предразположеността на кожата към обриви, но също така то може да бъде причинено и от проблеми с някой орган в тялото ни. Затова е важно да знаем за какво може да ни предупреждава кожата ни, чрез тези обриви.

Кожните обриви не винаги са свързани с проблемна кожа, предават от Zdrave.to. Понякога акнето е сигнал за болни вътрешни органи. За да знаете какво се случва с тялото ви, трябва да внимавате за това къде са концентрирани обривите.

Акне по челото
Акнето в горната част на челото показва проблеми с храносмилателната система – дебелото черво и пикочния мехур или хормонални промени. Ако обривите се появят в долната част на челото, тогава човекът може да страда от безсъние, силен стрес или лошо кръвообращение.

Обрив по носа
Акнето по носа показва нарушения на сърдечно-съдовата система. Също така може да е сигнал за лошо хранене.

Акне в близост до очите
Ако се появи акне близо до очите – бъбреците ви не работят добре и имате липса на витамини.

Обрив близо до устните
Обърнете внимание на храносмилателната система, ако имате акне близо до устните. Тогава могат да се появят запек, лошо храносмилане, чревни колики. Тази част от лицето, подобно на зоната около очите, е много чувствителна. Останките от кисели храни (лимон или оцет в сосове) могат да раздразнят кожата ви и да причинят възпаление. В същото време остатъците от мазни пържени храни могат да блокират порите. В резултат на това се появява обрив в близост до устните.

Акне по бузите
Акнето по бузите е сигнал за проблеми със стомаха или червата. Пъпките на дясната буза сочат, че трябва да се откажете от пушенето и да спрете да се нервирате. Проблемите в лявата буза са сигнал за проблеми с черния дроб.

Обрив по брадичката
Акнето по брадичката и долната челюст се появява поради нарушение на ендокринната система, заболявания на репродуктивните органи и бъбреците. Акнето в тези части на лицето е свързано както с менструалния цикъл при жените, така и с хроничния хормонален дисбаланс. Той също така показва злоупотребата с кафе или алкохол и понижен имунитет. При постоянни обриви експертите съветват да се подложи на медицински преглед. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Ясно е колко пъти дневно трябва да мием лицето си за копринена кожаКожата на лицето ни е сред най-нежните части на тялото ни. В същото време обаче тя е постоянно излож…Oct 18 2019skafeto.comТази смес помага срещу старчески петна по кожатаLentigines seniles (старческите петна) се появяват вследствие на пигментно отлагане в кожата. Срещат…Aug 21 2019skafeto.com