Трима лекари

Това е РНК ваксина. Тя, противно на мнението, не е нова като метод. До момента има 8 подобни ваксини. Това заяви в ефира на Нова телевизия д-р Аспарух Илиев, завеждащ Лабораторията по инфекции на мозъка към университета в Берн.

Смисълът на тази ваксина, е че тя се базира на един елемент от генетичната ни информация, който не може да бъде презаписан.

По този начин специалистът разсея слуховете, че тази ваксина ще ни промени по някакъв начин.

„Всяка една ваксина се допуска след изключително подробно тестване. Изследвани са абсолютно всички възможни странични ефекти“, обясни той, като даде за пример какви странични ефекти има новата ваксина на Pfizer.

По думите му страничните ефекти, които има ваксината на Pfizer са вдигане на лека температура, втрисане и зачервяване на мястото.

Специалистът обаче подчерта, че тестовете не откриват големи проблеми.

„Ефективността на настоящата ваксина е много висока. Дори да не бъдете 100% защитен, то заболяването ще протече по-леко при ваксинираните“, смята д-р Илиев.

Виж още:Pfizer публикува документ със страничните ефекти на ваксината, не са никак малкоБеше публикуван подробен документ за ваксината на Pfizer и BioNTech, в който става въпрос за нейната…Dec 9 2020skafeto.com

loading...