безценен продукт

Всички знаем, че в организма ни има добър и лош холестерол. Проблемът е, че не сме сигурни как точно да държим лошия вид в норма така, че да не ни пречи на здравето. Днес ще ви представим един безценен продукт, който не само е вкусен, но и ще ни помогне да се справим с лошия холестерол бързо и лесно.

Ново изследване на американски учени установи какво се случва с организма ни, ако консумираме по 1 авокадо всеки ден, предават от zdrave.to. Проучването е проведено с помощта на специалисти от университета в Пенсилвания и по специално екпипа на проф. Пени Кристертън. В изследването са участвали 45 доброволци. Те били разпределени на три групи, които имали различни менюта.

Първият вариант бил диета с ниско съдържание на мазнини, вторият – диета с умерено съдържание на мазнини, допълнена с източници на мононенаситени мастни киселини и умерена диета с консумация на едно авокадо дневно. Експериментът продължил 5 седмици. След него учените установили, че консумацията на едно авокадо дневно е много полезно за сърцето, тъй като намалява лошия холестерол и укрепна сърдечносъдовата система.

Също така този продукт повишава показателите на лутеин и на антиоксиданти. Експертите препоръчват да кнсумирате авокадото върху филийка от пълнозърнесто брашно.

Авокадото (Persea americana) e растение от семейство лаврови. Произхожда от Централна Америка и е познато от над 8000 години на ацтеките и маите. Названието му (ahuacatl) идва от езика нахуатъл, което в превод означава тестиси, поради приликата на плода с този анатомичен орган. Растението е донесено в Европа от испанците през 17 век. Днес най-големите производители на авокадо са Мексико, Индонезия, САЩ, Бразилия и Колумбия. Големи плантации с авокадо има и в Европа – в Испания и на Корсика.

Дървото вирее във влажни тропически гори и достига височина от около 15 m. Плодът обикновено тежи около 150 – 250 g, но има и сортове с по-едри плодове (до 1 kg), а също и миниатюрни разновидности. Цветът е зелен или кафяво-зелен. Вътрешността съдържа една семка, но често се бърка с костилка поради големината ѝ. Плодът узрява едва след като бъде откъснат от дървото. Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Червено вино и туршия? Млад българин откри как може да преборим холестерола и високото кръвноНовооткритият Център за приложни изследвания и иновации в Софийския университет дава възможност на 2…Oct 14 2019skafeto.comНевероятни средства срещу високия холестеролВисокият холестерол е наистина много опасен за организма и всеки от нас трябва да се грижи да го под…May 24 2019skafeto.com

loading...