болки в кръста

Все повече хора се оплакват от непрекъснати болки в областта на гърба, кръста и ставите. Ортопеди предупредиха и за една тревожна и задълбочаваща се тенденция – все повече се вдига възрастовата граница на засегнатите от този проблем. Обяснението е логично – обездвижване, все повече работещи по бюра и компютри и все по-малко движение в ежедневието.

В същото време фармацевтичната промишленост непрекъснато ни залива с реклами на „чудодейни“ мазила и мехлеми, които ще премахнат болките като с магическа пръчка. Истината обаче е, че тези медикаменти със сигурност са скъпи, понякога не вършат никаква работа, а в други случаи имат само временен и краткотраен ефект. Точно затова все повече хора се обръщат към природните аптеки и триковете на народната медицина

Природата ни е дала елементарен и евтин начин за преодоляване на болките в гърба, кръста и ставите.

И макар някои да определят този метод като „селски“, той доказано има положителен ефект. Какво е необходимо да направим? Да се отбием до кварталната железария или големите вериги и да си закупим конопено въже. Струма между 30 стотинки и 2 лева. След това трябва конопеното въженце да се привърже около кръста, без да се стяга и да се носи в продължение на месец и половина – два. Сваля се единствено при къпане.

У нас този прост метод, наричан още „Селския Космодиск“, се препоръчва от д-р Биволарски. Любопитно е, че тази практика съществува и в Япония.

Тайната е, че носейки на кръста конопеното въженце, в тялото ни попадат част от полезните вещества на конопа, който в медицината се използва широко при лечението на мигрена, глаукома, херпес и като болкоуспокояващо. Конопеното въже влияе положително на болките в гърба, кръста и ставите благодарение и на това, че при допир с кожата ни то разрежда натрупаното статично електричество, което води и до драстично намаляване на всякакви болки.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!

Виж още:Тя не можеше да стане от леглото поради силна болка в ставите: Eто тази рецепта направи невъзможното!Артритът е болест на ставите. Може да е обикновен артрит или ревматоиден артрит, който е автоимунно …Nov 6 2017skafeto.com


loading...