маслото

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Маслото и маргаринът са продукти, които имат изключително голяма прилика помежду си и всеки от нас може да потвърди, че в повечето от случаите могат да се използват като взаимозаменяеми продукти. Това обаче далеч не означава, че между тях няма съществени разлики, а напротив – всеъщност те са два съвсем различи продукта.

Маслото е млечен продукт, произведен от мляко или сметана, който трябва да съдържа най-малко осемдесет процента мазнини, за да се продава в търговските вериги. Маргаринът е направен от масло, вода, сол и няколко допълнителни съставки като емулгатори. Ето още какви са разликите между маргарина и маслото:4 пролетни билки, които ще ви помогнат да възстановите организма след зиматаЗимата си отиде, а пролетта е вече тук. Сега обаче е времето от годината, когато организмът на всеки…Mar 21 2019skafeto.com

Докато маслото можем да си го приготвим в домашни условия и именно така са правили нашите баби и дядовци, то с маргарина нещата не стоят точно така. Той се получава чрез сложен химичен процес и съдържа полиненаситени и мононенаситени мазнини (така наречените добри мазнини). Често обаче съдържа и някои наситени мазнини, но от лошия вид. Маслото пък, от своя страна, има високи нива на холестерол и наситени мазнини. Поради тази причина то е много по-твърдо от маргарина.

Въпреки че повечето пекари и готвачи предпочитат маслото заради неговия несравним вкус, маргаринът също има предимства и има своето място в кулинарията. Благодарение на високото си съдържание на вода, тестените изделия, приготвени с маргарин, често имат по-мека текстура. Маслото е идеално за третиране при приготвяне на бисквитки и глазура, защото това са кулинарни изделия, при които вкусът е важен, а допълнителната вода може да бъде пагубна.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар.По тези признаци можем да познаем, че имаме слаб имунитетОтслабването на имунитета е една от основните причини, поради които се оказваме болни от най-различн…Mar 20 2019skafeto.com