кои кухненски съдове са вредни за здравето

Преди години възникнал проблем – с какво да бъде заменена скъпоструващата сребърна посуда. Съобразно поставената задача за икономии трябвало да бъде предложен вариант за проста и евтина посуда.

Търсенето продължило доста дълго. И заместникът на среброто бил открит едва в средата на ХХ век.

Това се оказал алуминият. От него правели самолети, ел проводници, вани. И започнали да правят посуда. Прочутите алуминиеви тенджери, гевгири, паници, стъргалки. Те били представяни като невероятно удобни, но се премълчавало че това удобство лишава човек от здравето му. Защо?

3-те зодии, които не са родени да бъдат домакини: Вижте дали сте обречени на вечни мъки в кухнятаИма жени, които са истински фурии в кухнята. Те готвят страхотно, салатите им изглеждат като нещо из…Jul 30 2018skafeto.com

Алуминият има свойството да се натрупва в тялото. Това е много вредно за мозъка. Убива клетките му. Анемията също идва от него. И най-важното е, че образува артрит. Много от нашите майки, отгледани и израсли с тази алуминиева посуда имат артрит.

В кръвта на пациенти с артрит има 7 пъти повече алуминий, отколкото при здравия човек. Този лек метал също така убива нервната система и метаболизма.
Алуминият прониква в тялото ни, задвижван от водата. Доказано е също, че алуминият влиза в тялото чрез въздуха и козметиката.Най-известните готвачи в света са събирали тези хитрини в продължение на години. Ето как да си направите живота в кухнята лесенНай-добрите готвачи и кулинари си имат своите малки хитрости, с които правят живота си в кухнята по-…Jan 4 2018skafeto.com


loading...