На фона на всички розови предизборни обещания на политиците, стана ясно, че ни очаква нова тесла при посещенията при личния лекар. Педиатри от цялата страна настояват за въвеждането на такса за преглед на всички деца. Досега тези прегледи се извършваха без заплащането, което се изисква от всички пълнолетни граждани. Педиатрите обаче са на мнение, че това ощетява практиката им, съобщава БНТ. Те ще искат таксата за прегледи на деца да се заплаща съвместно от родителите и държавата, която да поеме по-голямата тежест. Такса за лекарски преглед не заплащат и хората с увреждания от първа и втора група с решение на ТЕЛК, бременните жени и родилките до 45-ия ден след раждането. Педиатрите са на мнение, че вместо да бъде приоритет, детското здравеопазване е пренебрегвано от държавата.Важно за всички. Нова тесла: Вдигат „на трупчета“ най-малко 150 000 коли. Спират ни от движение, ако…Нов кошмар се задава за собствениците на автомобили в България. При това новата санкция ще удари пре…Feb 9 2017skafeto.com

Те коментираха, че тя показва фалшива загриженост към децата именно на техен гръб. С неплащането на такса за преглед обаче те търпят финансови загуби.

Педиатрите поискаха здравната каса да отделя повече внимание на профилактиката и да отпуска повече направления. Според медиците към момента основните средства са насочени предимно към лечението на заболяванията, а профилактиката остава в периферията. Лекарите уточниха, че при преглед на дете се влагат същия ресурс и консумативи, както при възрастните и неплащането на потребителска такса е несправедливо.


loading...