храни

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ако мислите, че като измиете дадени продукти с вода, ще се отървете от бактериите, жестоко се лъжете. Има продукти, които трябва да се сготвят директно. Ето кои са те и какви са причините да не ги миете:Неволи по време на храненеМмм, цялата къща ухае апетитно. Обожавате това време, когато семейството се е събрало, а трапезата п…Apr 25 2019skafeto.com

Червено месо
Когато измивате червените меса, вие добавяте влага и по време на готвене, това ще засегне вкуса. Попивайте месото с хартиена кърпа или салфетка, съветва zdrave.to. Ако планирате мариноване на месото, винаги го правете в хладилник. Същото важи и за пилешкото месо.

Гъби
Както при месото, така и при гъбите вкусът и консистенцията се променят. Просто почистете повърхността като я обелите или изчеткате с влажна четка. Гъбите са изключително абсорбиращи, затова ги предпазвайте от излишна влага. При готвене, всички бактерии ще изчезнат.

Яйца
Масова практика е да се измиват яйцата преди консумация. Ако са домашни, това е задължително. Но, ако са от магазина, те предварително са измити, преди да бъдат пуснати в търговската мрежа. Освен това се намазват с минерално масло, което да защити яйцето.

Тестени изделия
Пастата не може да ви разболее, освен ако не прекалявате с нея. Много хора изплакват макароните си след готвене, което е голяма грешка, ако искате да имате най-доброто ястие. Изплакването на макароните служи само за изплакване на нишестето от него, което затруднява придържането на сосовете.

Зърна като ориз или киноа, обаче, трябва винаги да се мият с вода преди да започнете да ги приготвяте, за да получите правилния вкус и консистенция.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Проф. Божидар Попов разби най-големия мит на здравословното хранене и каза какво да ядемПрофесор Божидар Попов коментира темата за здравословното хранене и начините да се предпазим от мног…Mar 24 2019skafeto.com