https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Специалисти от American Heart Institute доказаха чрез експеримент, че промените в начина на живот могат значително да облекчат състоянието на пациентите с високо кръвно налягане. И то само за няколко седмици, съобщава специализираният сайт Zdrave.to.
В изследването са участвали три групи мъже и жени на възраст между 40 и 80 години. Всички те са имали наднормено тегло и повишено кръвно налягане – над 130/80.
Учените разделят субектите на групи на случаен принцип и разработват специални препоръки за всяка група.
Първата група е била подложена на диета, в която била намалена солта, сладките и червеното месо. Освен това тя започнала да спортува 3 пъти седмично.Внимание: Ако вдигате кръвно повече от 140 на 90, то задължително трябва да избягвате ето тези храниЗа повишено кръвно налягане обикновено се счита повече от 130/90 единици. Това състояние се нарича а…Jul 30 2018skafeto.com

Втората група се придържала към здравословно хранене, но не спортувала, а третата продължила да води обичайния си начин на живот.
Всички участници в експеримента са спряли да приемат лекарства за кръвно.
Резултатите от изследването показват, че пациентите от първа група са отслабнали и са понижили кръвното си налягане. След експеримента само 15% от участниците в първата група са започнали отново да приемат медикаменти.
При другите две групи не се усетили зчителни положителни промени.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!Д-р Юлия Йотова би тревога: Високото кръвно води до главоболие, ако не вземете мерки ще си докарате много страданияСбогуването със студеното време неминуемо е свързано с по-чести и дълги разходки навън, организиране…May 16 2018skafeto.com