Всички знаем колко важна за добрия старт на деня е закуската.
Изследване на австралийски учени установи коя закуска вреди по катастрофален начин на мозъка.
Специалистите от университета „Макарай“ в Сидни са установили, че богатите на мазнини и захар закуски могат да допринесат за отрицателни промени в мозъка само за четири дни, съобщава специализираният сайт zdrave.to.
Кроасани, палачинки, сладкиши, бисквити, шоколадови продукти и сладко мюсли – тези продукти са в състояние да понижат мозъчната активност и да отслабят паметта.От 1 кофичка кисело мляко и закуската за цялото семейство е на масата: Радост за малките и сладост за големитеПрилагането на семейни рецепти винаги е вкусно и приятно занимание. И не защото с течение на времето…Aug 29 2018skafeto.com

Според други експерти, ако искате да започнете деня със здравословен старт по отношение на това, което ядете, има някои храни, които е добре да изключите от менюто си.
Закуската е подценявано хранене, а не би трябвало. Ето защо е важно да изберете такива храни за сутринта, които ще ви направят по-здрави и ще ви помогнат да поддържате енергийните си нива през останалата част от деня.
Храни с висок гликемичен индекс и прости въглехидрати
Това са всички захарни изделия, но и рафиниран бял хляб, картофи, кускус или рафинирани зърнени храни. Тези така наречени прости въглехидрати попадат в групата на храните с висок гликемичен индекс.

Те предизвикват бързо покачване на кръвната захар, тялото започва да секретира повече инсулин, който има за цел да регулира тази кръвна захар. Не само ще се чувствате по-мудни още от сутринта, но скоро след тези храни апетитът ви ще е много по-голям.
Мазни храни
Други храни, които е добре да избягвате да консумирате на закуска са мазните тежки храни, за да намалите риска от претоварване на храносмилателната система. Избягвайте пърженото, сосовете и други такива, за да си спестите проблеми със стомаха.Направих тези тутманичета със сирене и маслини и всички си облизаха пръстите. Вече ме карат да ги правя всяка сутрин за закускаЗакуската е най-важното хранене за хората. Тя ни дава енергия, с която да започнем деня си, да се съ…Jan 31 2018skafeto.com

loading...