коса

Зимата си отиде, но остави след себе си овехтели кичури коса. Студът и вятърът безцеремонно взимат своето, стане ли дума за красотата и здравето на косата.
Освен задължителното посещение при фризьора, за нейното величие ще се погрижи и един подновен до блясък цвят.
Всички сме наясно, че оцветяването на косата е химичен процес, носещ опустошение в дългосрочен план, заради участието на амоняк, пише „24 часа“. Затова най-добре след мразовития и дълъг сезон да пощадим красотата си, избирайки боя за коса без амоняк.
За какво служи амонякът?
Той се използва за отваряне на фоликулите на косата, позволявайки на боята да проникне по-дълбоко, като по този начин й придава по-наситен цвят.4 аспиринчета с мед и кожата ви става като бебешка: Маската е подходяща за всичкиМаската с аспирин е отколешен приятел на почитателките на домашните козметични процедури. Тя е подхо…Jan 15 2019skafeto.com

Тъй като амонякът е разяждащ агент, нанася поражения върху косъма и вреда за целия организъм, тъй като през скалпа много лесно и скоростно навлиза в кръвта. След боядисване с амонячна боя косата става по-суха, по-слаба и по-безжизнена.
Знаем, че красотата изисква жертви, но на кого му е притрябвало съвършено покритие за дълъг период от време, ако косата му е вехта и болна?
Алтернативите са за предпочитане
Добре, че живеем в ерата на технологии, които са достатъчно напреднали, за да може да се радваме на изумителен цвят и безкомпромисна покривност, без да се налага да тровим косата си с амоняк.

Изберете безамонячна боя за коса, защото тя е щадяща за скалпа. Много често се появяват и алергични реакции, но дори да нямате алергия, сигурно сте усещали парене дълго време върху скалпа, след като сте отмили боята за коса.
Боята без амоняк запазва влагата и хранителните вещества в косъма, докато амонякът повишава нивото на pH на косата, благодарение на което фоликулът остава отворен прекалено дълго и косъмът губи протеини и влага, повяхва и залинява.Вечерна маска за лице със силно подмладяващ ефектС напредването на възрастта кожата ни започва да се променя. Това се дължи както на по-малката еласт…Nov 25 2018skafeto.com


loading...