Малко хора знаят за това, но преди 50 години учен Ото Барнс открил, че температурата на тялото е отличен индикатор за това как работи щитовидната жлеза.
Има само едно предупреждение: Трябва да се измери температурата на тялото веднага след събуждане, още в леглото.
Барнс отбелязва, че анормалната температура през нощта е първият знак на възпалителен процес в щитовидната жлеза. Но сега всеки знае, че ако този орган от тялото ни не работи правилно, ще имаме много проблеми!
Всичко, което ви трябва, е обикновен термометър.Не напитка, а истинска метла за червата: Изчиства всичко застояло там и после работят като нови!Съвременният начин на живот, заведенията за бързо хранене и замърсяването на въздуха запушват тялото…Jul 2 2018skafeto.com

Ето какво трябва да направите:
Подгответе се по-добре по-рано, дори преди лягане. Живакът следва да е на ниво не по-високо от 35 градуса.
Веднага след като се събудите, просто поставете термометъра под мишницата. Нека да остане там за по-дълго от обикновено – 10 минути.
Резултата го запишете. Не забравяйте, че това правилно е наречено „сутрешна базална температура“. Нормалният диапазон е 36.5 ° C до 36,8 ° C.
Ето как да се интерпретират резултатите:

Ако сте с температура от 36,5 ° C до 36,8 ° C, това означава, че с щитовидната жлеза всичко е в ред.
Ако температурата на сутринта е под 36,5 ° C, имате хипотиреоидизъм. Това означава, че щитовидната жлеза не работи толкова активно, колкото би трябвало. Може би това е причината да се появят симптомите на хронична умора, депресия, чести настинки и проблеми с паметта и концентрацията. В повечето случаи може да се наблюдава и загуба на коса.
Ако температурата сутрин е над 36,8 ° C, имате хипертиреоидизъм. Това е, когато щитовидната жлеза работи над нормата. Най-вероятно в организма има някакъв силен възпалителен процес. Т.е. не сте се лекували!
Не забравяйте, че за „чистота“ на резултатите процедурата трябва да се повтори най-малко три пъти в три различни дни.

Ако през цялото това време резултатът не попада в „нормалните“, трябва да отидете на консултация с ендокринолог и да установите причината за проблемите.
И все пак. Ако отклонението е малко и нямате сили да отидете на лекар, се опитайте да решите проблема.
Основното в този случай е правилната диета. Трябва да приемате достатъчно селен, витамин А, витамин В и магнезий. Всички тези минерали са от съществено значение за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.
Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е диети и средства от народната или алтернативната медицина, се консултирайте със своя лекар!
Източник zajenata.bgТази напитка с канела и лимон гори по 500 грама от излишното ви тегло. Ето как да си я приготвимВ борбата с излишните сантиметри по бедрата, корема и талията всички начини са добри! За разлика от …May 17 2018skafeto.com

loading...