https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Куркумата е подправка, изключително популярна в родината си – Югоизточна Азия. Тя се отглежда в много държави в региона, а в последните години придоби популярност по целия свят, в това число и в България. Жълтеникавата куркума има лека прилика с шафрана и затова е известна още и като „шафранът на бедните“. Освен със своите кулинарни качества, тя набира популярност и с благоприятния ефект, който оказва на здравето ни.

Мария е помощник-фармацевт и е открила куркумата от разказ на жена, справила се успешно с онкологичен проблем, пише lekuva.net. Тя използвала куркумата като съпътстваща лечението добавка. За себе си Мария стигнала до извода, че ще направи терапия с куркума.

В продължение на 247 дни тя приемала по една равна чаена лъжичка куркума.Родопчанин отглежда най-скъпата подправка в света, килограм от нея стига до 20 000 долараВсяко зло за добро! Чували сте тази поговорка, нали? А за пореден път беше доказана и на практика. Е…Apr 23 2017skafeto.com

За да й бъде по-вкусно, добавила подправката в чашка кисело мляко.

Ефектът след почти година терапия бил поразителен. Мария се отървала от 17 килограма наднормено тегло, а всички възпалителни процеси в организма й били пресечени.

Освен това, от болките в ставите нямало и следа и днес, на 47 години, тя с удоволствие играе баскетбол в свободното си време, при това наравно с младежите от квартала. Всички положителни промени, настъпили при Мария довели до това, че от притесненията, които я измъчвали преди години, днес няма и помен, а преумората и стресът са останали далеч в миналото. Куркумата е многогодишно тревисто растение, което развива мощна коренова система.

Именно корените на растението, стрити на прах, се използват в кулинарията. Те са готови за преработка, когато листата на растението пожълтеят.

Забележка: Тази статия е с изключително информационна цел. Преди да използвате каквито и да е средства от народната медицина, се консултирайте със своя лекар!С тази подправка казах сбогом на алергиите, а освен всичко тя прочисти и дихателните ми пътища!Използвали ли сте подправката кардамон? По-скоро – не. А знаете ли, че нейните лековити свойства са …Apr 19 2017skafeto.com