влиянието на кафето

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Ново изследване, проведено в Тайланд, е посветено на влиянието на кафето. Учените установяват, че пиенето на кофеиновата напитка сутрин подобрява паметта след това. Също така се намалява сънливостта в сравнение с периода преди да се изпие напитката, но това е известно на всеки, който си е изпил кафето. Резултатите от проучването са публикувани в Physiology & Behavior, съобщава Труд.

Учените отчитат и повишаване на вниманието след консумацията на кафе с кофеин. За това е достатъчно 50 мг кафе. Промените по отношение на подобряването на паметта и вниманието се отбелязват около 30 минути след изпиването на кофеиновата напитка.

Наблюденията на учените показват, че дори едно кафе сутрин може да намали сънливостта и да подобри когнитивните способности на човек. В изследването участват 25 млади мъже, които са били разделени на две групи. На едната група е предложена напитка, която наподобява кафе, а на другите кафе с кофеин.

Реално учените потвърждават, че кафето помага да се справим със сънливостта, което е известно вече на всички почитатели на напитката. Но заедно с това е добре да знаете, че ще подобрите паметта и вниманието си. Ако предпочитате чай, има и такъв със съдържание на кофеин, като черния и зеления.

Виж още:Кафето намалява риска от аритмияГоляма част от медицинските специалисти години наред препоръчват да се избягва пиенето на кафе при н…Dec 8 2022skafeto.com