аспирин

https://c2p.cleverwebserver.com/dashboard/64072cc3-d637-11ea-a150-cabfa2a5a2de

Милиони хора в добро здраве ежедневно пият малки дози аспирин с цел да намалят риска от инфаркт на миокарда или инсулт. Но все повече изследвания поставят под въпрос тази стратегия, изтъквайки, че са подценени свързаните с приема на аспирин рискове, предаде Франс прес.
Ново изследване разкрива, че за хората в добро здраве ползата от приема на аспирин за сърдечносъдовата система е до голяма степен неутрализирана от риска от кръвоизливи най-вече в мозъка и червата, предаде БТА.
„Няма причина хората в добро здраве да приемат рутинно аспирин – заяви ръководителят на изследването, кардиологът Шон Чжън от Кингс колидж в Лондон. – Резултатите показват, че действително съществува риск.4 аспиринчета с мед и кожата ви става като бебешка: Маската е подходяща за всичкиМаската с аспирин е отколешен приятел на почитателките на домашните козметични процедури. Тя е подхо…Jan 15 2019skafeto.com

Хората не трябва да приемат аспирин, смятайки, че това лекарство е съвсем безвредно.“
Рискът от сърдечносъдови болести все пак е малък за приемалите аспирин хора, които по-рано не са били засегнати от тях. Малък е и рискът от кръвоизливи за приемалите аспирин. Един-единствен сърдечносъдов проблем ще бъде избегнат сред 265 души, приемали 5 години аспирин, но един от 210 пациенти, приемали аспирин, ще получи силен кръвоизлив. По мнението на кардиолога, тези данни са относително незначителни. Но учени настояват, че, погледнато в национални мащаби, въпросните данни са значими.
Резултатите от изследването са публикувани в Journal of the American Medical Association.Доц. Сотир Марчев за аспирина: Кога трябва да го пием, в какви дози да го приемаме и от кое растение тръгва производството муЕдин от най-известните кардиолози в България доц. Сотир Марчев даде интервю пред в-к „24 часа“.
– До…
Apr 23 2018skafeto.com